Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την απρόσκοπτη χρήση κινητού τηλεφώνου σε όλη την Κύπρο

Τετάρτη, 17 Ιούλιος, 2019 | Europe Direct

Ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιαγορών, δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο ηγέτες για τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά τους να υλοποιήσουν αυτό το σημαντικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η πρωτοβουλία αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές των Κυπρίων, καθώς θα οδηγήσει σε εξοικονομήσεις για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων όταν διασχίζουν την Πράσινη Γραμμή. Πρόκειται επίσης για ένα συμβολικό μέτρο, καθώς θα επιτρέπει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των κοινοτήτων του νησιού.»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη υποστήριξη των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο για μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Επιτροπής συντονίζει το έργο της Επιτροπής για την υποστήριξη της διαδικασίας διευθέτησης του κυπριακού ζητήματος. Στα πλαίσια της στήριξής της ως προς τη σύναψη συμφωνίας για αδιάλειπτη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε ολόκληρη την Κύπρο, η SRSS παρείχε τεχνικές και νομικές συμβουλές και χρηματοδοτικούς πόρους από το πρόγραμμα βοήθειας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Οι κλήσεις δρομολογούνται μέσω ενός κόμβου περιαγωγής GSM, τον οποίο διαχειρίζεται η Comfone στη Βέρνη της Ελβετίας. Οι τιμές είναι οι ίδιες για όλους τους Κυπρίους και επιτρέπουν στους συνδρομητές να παίρνουν τηλέφωνο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν κινητά δεδομένα σε λογική τιμή.

 

Πηγή: ec.europa.eu

                 Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.