Η Επιτροπή δημοσιεύει στο διαδίκτυο εργαλεία για προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα χωρίς αποκλεισμούς

Τετάρτη, 3 Μάρτιος, 2021 | Europe DirectEκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, θα παρουσιάσει επίσημα μια δέσμη εργαλείων για προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα χωρίς αποκλεισμούς, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Τα εργαλεία περιλαμβάνουν σειρά πρακτικών λύσεων και μέτρων που απευθύνονται στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στους εκπαιδευτικούς, έχοντας ως στόχο όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση, να μπορούν να λάβουν ποιοτική παιδική φροντίδα και εκπαίδευση.

Η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Σήμερα παρουσιάζω ένα έργο που θα συμβάλει στην πρώτη προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, που αφορά την ποιότητα, την ισότητα, την ένταξη και την επιτυχία στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Η προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, πέραν της ουσιαστικής της συνεισφοράς στην ανάπτυξη και την ένταξη των παιδιών, στηρίζει επίσης την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και την απασχόληση των γονέων. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είναι διαθέσιμα κονδύλια της ΕΕ που στηρίζουν τη δημιουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τη γνώση όσον αφορά την προσχολική ανάπτυξη, καθώς και την πρόσληψη και κατάρτιση προσωπικού».

Η εργαλειοθήκη εξετάζει τρόπους διεύρυνσης της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτές και ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας για όλες τις οικογένειες, τους καλύτερους τρόπους φροντίδας των παιδιών με ειδικές ανάγκες ή όσων βρίσκονται σε ειδικές καταστάσεις όπως ο πρόσφατος εγκλεισμός, και τρόπους προαγωγής της πολυγλωσσίας σε παιδιά κάτω των 6 ετών.

Σήμερα παρουσιάζεται επίσης μια έκθεση όπου αναλύονται τα μέτρα για τη βελτίωση της πρόσληψης, της κατάρτισης και της παροχής κινήτρων στους επαγγελματίες της εκπαίδευσης και της φροντίδας. Οι δύο εκθέσεις καταρτίστηκαν από ομάδα εργασίας διετούς διάρκειας για την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, αποτελούμενη από εθνικούς εμπειρογνώμονες από 35 χώρες και από ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά, ενώ το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώΠερισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

  Press Release in English

 

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Πηγήec.europa.eu/commission

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.