Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Σεπτέμβριος 2021

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

Καταπολεμήστε την παραπληροφόρηση στην τάξη με τη μεγάλη εργαλειοθήκη της ΕΕ για εκπαιδευτικούς.

-Διαβάζουμε πως η EE στηρίζει τους μαθητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς στη νέα σχολική χρονιά υπό τη COVID-19.

-Παρακολουθούμε την Πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να απευθύνει την ετήσια ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης.

-Παρακολουθούμε το διάλογο με τους πολίτες της Δυτικής Αττικής που είχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

-Έχετε ιδέες για το πως μπορεί να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο βιώσιμη στο μέλλον; Φωτογραφίστε τις και στείλτε τις στο διαγωνισμό φωτογραφίας θέμα: «Η Βιώσιμη Ανάπτυξης: Στόχος μας κάθε μέρα!», που συνδιοργανώνουν το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, το Εurope Direct Αττικής-Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Europe Direct Piraeus! Προθεσμία υποβολής φωτογραφιών: 29 Οκτωβρίου!

-Γνωρίζουμε την επιστήμη της στατιστικής μέσω της Γωνιάς Εκπαίδευσης της Eurostat παρέχει εργαλεία και εξηγήσεις που διευκολύνουν την κατανόηση των στατιστικών.

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

-Η νέα έκθεση του ευρωπαϊκού δικτύου «Ευρυδίκη» επιχειρεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, διερευνώντας τις τρέχουσες εθνικές προσεγγίσεις για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης, με ιδιαίτερη έμφαση σε πολιτικές και μέτρα που υποστηρίζουν ενήλικες με χαμηλά επίπεδα δεξιοτήτων και προσόντων για πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης.

 

Κλασσικά και αγαπημένα:

Γωνιά Μάθησης: Μαθαίνουμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση…παίζοντας!

UNESCO Tours: Ταξιδεύουμε στην πολιτιστική κληρονομία της Ευρώπης!

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

Αναντιστοιχία προσόντων στην ελληνική αγορά εργασίας: ευρήματα μιας έρευνας γνώμης στη νεολαία – Δημήτρης Κατσίκας

– In focus – Πόσοι μαθητές αναλογούν σε κάθε εκπαιδευτικό στην Ευρώπη;

– Νέο podcast: H επόμενη μέρα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος – Σπύρος Μπλαβούκος

Η Λέσβος μετά την πυρκαγιά στη Μόρια: «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές διπλά στη θάλασσα» – Συνέντευξη της Δρ Αγγελική Δημητριάδη στο Deutsche Welle.

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.