Νέα έκθεση του ευρωπαϊκού δικτύου «Ευρυδίκη»: Adult education and training in Europe: Building inclusive pathways to skills and qualifications

Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος, 2021 | NEAΕκδόσειςΕκπαίδευση

Photo by Lagos Techie on UnsplashH συνεχής ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων είναι ζωτικής σημασίας για όλους.

Ωστόσο, δεν συμμετέχουν όλοι οι ενήλικες στη δια βίου μάθηση. Ειδικότερα, οι ενήλικες με τα λιγότερα προσόντα είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση και την κατάρτιση από εκείνους με υψηλότερα προσόντα.

Αυτό είναι θέμα ανησυχίας, ειδικά σε εποχές όπως σήμερα που χαρακτηρίζονται από ταχείες αλλαγές, οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις, αυξημένη ψηφιοποίηση και τον αντίκτυπο της πανδημίας #Covid19.

Τι κάνουν τα εκπαιδευτικά συστήματα της #EU για να διευκολύνουν τη συμμετοχή ενηλίκων με χαμηλά επίπεδα βασικών δεξιοτήτων ή προσόντων στην εκπαίδευση;

Αυτή η νέα έκθεση του ευρωπαϊκού δικτύου «Ευρυδίκη» επιχειρεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, διερευνώντας τις τρέχουσες εθνικές προσεγγίσεις για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης, με ιδιαίτερη έμφαση σε πολιτικές και μέτρα που υποστηρίζουν ενήλικες με χαμηλά επίπεδα δεξιοτήτων και προσόντων για πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης.

Μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση πατώντας εδώ.

 

Πηγήeacea.ec.europa.eu

Photo by Lagos Techie on Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.