Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Μάϊος 2023

Δευτέρα, 29 Μάιος, 2023 | Europe DirectNEAΕκπαίδευσηΗ ΕΕ στην Εκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

Ευρωπαϊκός Χώρος Εκπαίδευσης: Η Επιτροπή ζητά να δοθεί μαζική ώθηση στη διευκόλυνση της ψηφιακής εκπαίδευσης και στην παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων

Συμμετοχή των νέων σε ένα βιώσιμο μέλλον για την Ευρώπη:  Η ΕΕ θα πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση της πολιτικής για ένα βιώσιμο μέλλον, δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί Νεολαίας στις Βρυξέλλες.

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

Γαλλία: Ψηφιακή στρατηγική για την εκπαίδευση 2023-2027: Στις 27 Ιανουαρίου ο Γάλλος Υπουργός Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού παρουσίασε την ψηφιακή στρατηγική για την εκπαίδευση για την περίοδο 2023-2024.

Κλασσικά και αγαπημένα:

Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia – πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων: Στις 3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, το ΕΚ ανακοίνωσε επίσημα την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia.
Προθεσμία υποβολής δηλώσεων: 31 Ιουλίου 2023

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Άρθρο: Η Ελλάδα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα – και τώρα τι κάνουμε; – Λουκάς Τσούκαλης

-Άρθρο: Την επομένη των εκλογών… – Παναγιώτης Ιωακειμίδης

-Podcast: Γυναίκες στην πολιτική: κρίνουμε ισότιμα, ψηφίζουμε ισότιμα – Οντίν Λιναρδάτου

-Podcast: Το μεγάλο στοίχημα είναι η Ευρώπη να γίνει αυτόνομη παγκόσμια δύναμη παρέμβασης -Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.