Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Ιανουάριος 2024

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος, 2024 | NEAΕκδόσειςΗ ΕΕ στην Εκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Ανοίγει ο δρόμος για την παράταση του μέτρου προστασίας από το Συμβούλιο

Ευρωπαϊκές εκλογές 2024: Βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

-Γίνετε μέλος της πρωτοβουλίας: «EU Blue Schools«: Τα σχολεία της πρωτοβουλίας φέρνουν τον ωκεανό στην τάξη. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα βελτιώσουν την κατανόησή τους για τον ωκεανό και θα αναπτύξουν μια αίσθηση ευθύνης απέναντι στον κοινό μας πλανήτη. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαίου 2024

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής για να διοργανώνει ενημερωτικές παρουσιάσεις και διαδραστικά παιχνίδια για τους θεσμούς και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχολεία της Αττικής, με έμφαση στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024. Οι ενημερώσεις πραγματοποιούνται από έμπειρους ερευνητές και πανεπιστημιακούς που συνεργάζονται με το κέντρο μας και προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες της σχολικής βαθμίδας. Εάν θα σας ενδιαφέρουν οι εν λόγω δράσεις, επικοινωνήστε με την κα Τζίνα Αποστολάκη, στέλνοντας e-mail στο: [email protected]  ή καλέστε στο: 210 72 57 112.

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

-Πολωνία: Προώθηση της ψηφιακής ικανότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών με σύγχρονο εξοπλισμό

Καθώς ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος 2023/24, η ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων για μαθητές και εκπαιδευτικούς βρέθηκε στο επίκεντρο. Πολλές βασικές πρωτοβουλίες και προγράμματα με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της πρόσβασης στη σύγχρονη τεχνολογία σε όλα τα σχολεία στην Πολωνία εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της ακαδημαϊκής χρονιάς.

 

Κλασσικά και αγαπημένα: 

-ΕΚΟΜΕ4ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα…παιχνίδι»! Ο διαγωνισμός απευθύνεται στις σχολικές μονάδες και στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και της Ομογένειας και της Κύπρου. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό επιτραπέζιο ή ψηφιακό παιχνίδι με θεματικές που σχετίζονται με τα γνωστικά πεδία που διδάσκονται.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 8 Απριλίου 2024

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Mazi.eu

Το mazi.eu είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στον δημοκρατικό βίο της Ευρώπης και, ειδικότερα, στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2024.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.