Έχετε απορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής είναι εδώ για εσάς!

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος, 2024 | NEA

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής συνεχίζει να χτίζει μια σταθερή σχέση με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μέσω πρωτοβουλιών και δράσεων, ειδικά σχεδιασμένων για να εισάγει μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς στον κόσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής προσφέρει τις εξής επιλογές:

-Μηναίο ενημερωτικό σημείωμα για την Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κάθε μήνα, το Κέντρο μας θα στέλνε ένα ενημερωτικό σημείωμα με ειδήσεις από το χώρο της εκπαίδευσης από την Ευρώπη, νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΙΔΙΚΗ,  δραστηριότητες και ενημερωτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και δράσεις και σεμινάρια αφιερωμένα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/ριες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό σημείωμα προσωπικά ή/και ως σχολική μονάδα, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα για τους εκπαιδευτικούς στην Αττική στο Facebook, στην οποία μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα της εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιο γρήγορα, αλλά και να δικτυωθείτε με άλλους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας.

Για να γίνετε μέλη της ομάδας, πατήστε εδώ.

-Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής για να διοργανώνει ενημερωτικές παρουσιάσεις και διαδραστικά παιχνίδια για τους θεσμούς και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχολεία της Αττικής. Οι ενημερώσεις πραγματοποιούνται από έμπειρους ερευνητές και πανεπιστημιακούς που συνεργάζονται με το κέντρο μας και προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες της σχολικής βαθμίδας.

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής καλύπτει ενημερώσεις σε μια σειρά από θεματικές, όπως:

-Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης

-Μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές

-Ευρωπαϊκή Ένωση και κλιματική αλλαγή

-Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος

-Ευρωπαϊκή οικονομία

-Ευκαιρίες κινητικότητας στην ΕΕ

-Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024

Επίσης, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής έχει σχεδιάσει διαδραστικά παιχνίδια, όπως διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού και EuroBingo, με θεματικές από τους θεσμούς, τις πολιτικές και τον πολιτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής δίνει και τη δυνατότητα σε μαθητές/ριες να γνωρίσουν αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συζητήσουν μαζί τους για το πως έφτασαν να εργάζονται στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, σε ποιον τομέα εργάζονται και πως είναι η ζωή στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση κανονίζεται διαδικτυακά, ως συνέχεια του προγράμματος «Επιστροφή στο Σχολείο».

Εάν θα σας ενδιαφέρουν οι εν λόγω δράσεις, επικοινωνήστε με την κα Τζίνα Αποστολάκη, στέλνοντας e-mail στο: [email protected] ή καλέστε στο: 210 72 57 110.

 

Ποιοι είμαστε

To EUROPE DIRECT ΕΛΙΑΜΕΠ ΑΤΤΤΙΚΗΣ είναι μέλος του δικτύου Europe Direct στη Ελλάδα, το οποίο με τη σειρά του ανήκει σε μια πανευρωπαϊκή οικογένεια κέντρων. Τα κέντρα αυτά καθιστούν την Ευρώπη προσιτή στους πολίτες επιτόπου και τους δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ. Υπεύθυνη για τη διαχείριση του δικτύου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις προτεραιότητες της ΕΕ και να συμμετάσχετε σε εκδηλώσεις για το μέλλον της ΕΕ.

Επισκεπτόμαστε επίσης σχολεία, όπου πραγματοποιούμε παρουσιάσεις, διεξάγουμε συζητήσεις σχετικά με την ΕΕ και παρέχουμε επίσημες εκδόσεις.

Όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν για τους συμμετέχοντες πολίτες.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε νομικές συμβουλές ή να ερμηνεύσουμε τη νομοθεσία της ΕΕ.

Συνδεθείτε και εσείς μαζί μας!

E-mail: [email protected]

Website: http://europedirect.eliamep.gr/

Facebook: edeliamepattikis

Twitter: @EDELIAMEP

Instagram: @ edeliamepattikis

YouTube: @Europe Direct Eliamep Attikis

TikTok: ed_eliamep_attikis

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.