Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Απρίλιος 2023

Τετάρτη, 3 Μάιος, 2023 | NEAΕκδόσειςΗ ΕΕ στην Εκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

Ευρωπαϊκός Χώρος Εκπαίδευσης: Έναρξη ενός νέου διετούς έργου με στόχο να παρασχεθεί στήριξη στους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτές ώστε να καταπολεμήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον αντισημιτισμό στην τάξη.

Ευρωπαϊκός Χώρος Εκπαίδευσης:  Η Επιτροπή θα χορηγήσει πιστοποιητικά της σφραγίδας αριστείας των δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA) σε 1.607 ερευνητές και ερευνήτριες για την εξαιρετική ποιότητα των ερευνητικών τους προτάσεων.

-Ένα έτος Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Πανεπιστήμια σηματοδοτεί σημαντικά επιτεύγματα.

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

-Ελλάδα: Πρωτοβουλίες για την ισότιμη εκπαίδευση-Προώθηση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς Φάση ΙΙ

Κλασσικά και αγαπημένα:

Ας μιλήσουμε για…το διάστημα: Το JRC διοργανώνει στις 11/05 ένα σεμινάριο σχετικά με το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Πρόγραμμα. Προθεσμία Υποβολής Συμμετοχής :  6 Μαΐου 2023

Οδηγός Επαγγελμάτων- Πληροφορική : Αποτελεί έναν οδηγό σχετικό με την ενασχόληση στον κλάδο της Πληροφορικής.

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Podcast: H θρησκεία σε έναν κόσμο που αλλάζει – Έφη Φωκά

-Άρθρο: Χάσαμε την Ευρώπη, στοπ! Αλέκος Κρητικός

-Podcast: Τι συμβαίνει στο Σουδάν;– Αστέρης Χουλιάρας

-Άρθρο: Το ΕΛΙΑΜΕΠ στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.