Η Επιτροπή αποστέλλει στο Χ προκαταρκτικά πορίσματα σχετικά με παραβιάσεις της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες

Παρασκευή, 12 Ιούλιος, 2024 | Europe DirectNEA

digital actΣήμερα, η Επιτροπή ενημέρωσε την πλατφόρμα X σχετικά με την προκαταρκτική της άποψη ότι παραβιάζει την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες όσον αφορά τη χρήση «σκοτεινών μοτίβων», τη διαφάνεια των διαφημίσεων και την πρόσβαση των ερευνητών και των ερευνητριών σε δεδομένα.

Η κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, για πρώτη φορά δημοσιεύουμε προκαταρκτικά πορίσματα βάσει της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Κατά την άποψή μας, το X δεν τηρεί την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες όσον αφορά βασικές πτυχές διαφάνειας, καθώς χρησιμοποιεί σκοτεινά μοτίβα παραπλανώντας τους χρήστες, δεν παρέχει ένα επαρκές αποθετήριο διαφημίσεων και εμποδίζει την πρόσβαση των ερευνητών σε δεδομένα. Η πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες θέτει τη διαφάνεια στο επίκεντρο και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι όλες οι πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Χ, τηρούν τη νομοθεσία της ΕΕ.»

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν, προσέθεσε: «Παλιότερα, τα BlueCheck θεωρούνταν αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης. Τώρα με τον X, η προκαταρκτική μας άποψη είναι ότι εξαπατούν τους χρήστες και παραβιάζουν την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Θεωρούμε επίσης ότι το αποθετήριο διαφημίσεων του Χ και οι όροι πρόσβασης των ερευνητών σε δεδομένα δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις διαφάνειας της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Το Χ έχει τώρα το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά αν επιβεβαιωθεί η άποψή μας, θα επιβάλουμε πρόστιμα και θα απαιτήσουμε σημαντικές αλλαγές.»

Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι προκαταρκτικές απόψεις της Επιτροπής, η Επιτροπή θα εκδώσει απόφαση μη συμμόρφωσης, στην οποία θα διαπιστώνεται ότι το Χ παραβιάζει τα άρθρα 25, 39 και 40 παράγραφος 12 της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να συνεπάγεται πρόστιμα ύψους έως και 6% του συνολικού παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών του παρόχου και να τον υποχρεώσει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβίασης.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Πηγή και Εικόνα: greece.representation.ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.