Δήλωση της Προέδρου von der Leyen σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος

Τετάρτη, 3 Ιούλιος, 2024 | Europe Direct

Είναι πολύ καλή είδηση ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας σημαντικής και μετασχηματιστικής στιγμής για τις δύο αυτές χώρες και για την Ένωσή μας και γιορτάζουμε τις αξίες και τις αρχές που μας ενώνουν. Η ΕΕ ήταν πάντα κάτι περισσότερο από μια πολιτική και οικονομική ένωση. Αποτελεί απόδειξη της συλλογικής μας φιλοδοξίας για ειρήνη, ασφάλεια, δημοκρατία και ευημερία.

Οι λαοί της Ουκρανίας και της Μολδαβίας έχουν αποδείξει την ακλόνητη δέσμευση και αποφασιστικότητά τους να αποτελέσουν μέρος αυτού του σχεδίου. Ακόμη και σε περίοδο πολέμου και αναταραχής έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις.

Γνωρίζουν ότι το ταξίδι τους θα είναι αυστηρό και απαιτητικό. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις αποσκοπούν στην προετοιμασία των υποψηφίων για τις ευθύνες που συνεπάγεται η ιδιότητα του μέλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν συντομεύσεις. Ξεκινάμε αυτές τις διαπραγματεύσεις με ισχυρό πνεύμα ανοίγματος, δέσμευσης και προσήλωσης.

Η πορεία προς τα εμπρός θα είναι δύσκολη. Αλλά είναι επίσης γεμάτη με τεράστιες ευκαιρίες για τη Μολδαβία και την Ουκρανία – καθώς και για ολόκληρη την Ένωσή μας.

Μαζί, μπορούμε να σφυρηλατήσουμε μια μεγαλύτερη, πιο δυναμική και προοδευτική Ευρώπη. Σας εύχομαι λοιπόν μια πολύ επιτυχημένη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.