Ισραήλ/Παλαιστίνη: Δήλωση του ΥΕ εξ ονόματος της ΕΕ υπέρ του χάρτη πορείας τριών σταδίων για τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων

Τετάρτη, 12 Ιούνιος, 2024 | Europe DirectNEA

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει πλήρως τον συνολικό χάρτη πορείας που παρουσίασε ο Πρόεδρος Biden και ο οποίος θα οδηγήσει σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, καθώς και σε απελευθέρωση όλων των ομήρων και αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα. Η ΕΕ εκτιμά τις αποφασιστικές προσπάθειες των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ να διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ενώ διασφαλίζεται η ασφάλεια του Ισραήλ και διατηρείται η πλήρης προσήλωση της ΕΕ σε αυτή.

Έχουν χαθεί πάρα πολλές ζωές αμάχων. Απαιτείται επειγόντως μόνιμη κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να διασφαλιστούν η προστασία των αμάχων και η άνευ όρων και άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων, των οποίων η ασφάλεια και η ευημερία εγείρουν ανησυχία, και για να αυξηθεί η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα που είναι εξαιρετικά αναγκαία λόγω της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης. Η ειρήνη και η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή είναι προς το συμφέρον των δύο λαών, της περιοχής συνολικά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Η ΕΕ προτρέπει αμφότερα τα μέρη να αποδεχθούν και να υλοποιήσουν την πρόταση τριών σταδίων και είναι έτοιμη να συμβάλει στην αναζωογόνηση μιας πολιτικής διαδικασίας για διαρκή και βιώσιμη ειρήνη, με βάση τη λύση των δύο κρατών, και να στηρίξει μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

 

Πηγή και Εικόνα: consilium.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.