«Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση»

Τρίτη, 29 Νοέμβριος, 2011 | Top Post

Θέλετε να εγκατασταθείτε στην ΕΕ; Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές με λίγα μόνο κλικ.

Πού μπορώ να κάνω αίτηση για άδεια εργασίας στη Γερμανία; Χρειάζεται άδεια διαμονής ένας πολίτης της Ινδίας προκειμένου να σπουδάσει στην Ισπανία; Ο εργοδότης μου με εκμεταλλεύεται – πού μπορώ να ζητήσω βοήθεια;

Η Επίτροπος Cecilia Malmström, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, εγκαινίασε σήμερα τη «Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση», έναν ιστότοπο που παρέχει πρακτικές πληροφορίες για τους υπηκόους τρίτων χωρών που θα ήθελαν να εγκατασταθούν στην ΕΕ. Ο ιστότοπος αυτός, ec.europa.eu/immigration, απευθύνεται επίσης σε μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην ΕΕ και θα ήθελαν να εγκατασταθούν σε κάποιο άλλο κράτος μέλος. Παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες για κάθε κατηγορία μεταναστών σχετικά με τις μεταναστευτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στα 27 κράτη μέλη.

Η Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση αποτελεί την πρώτη πηγή επίκαιρων και πρακτικών πληροφοριών για τις διαδικασίες και τις πολιτικές της ΕΕ και των κρατών μελών σχετικά με τη μετανάστευση. Εργαζόμενοι, ερευνητές, σπουδαστές ή άτομα τα οποία επιθυμούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ μπορούν να βρουν πληροφορίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους σχετικά με το συγκεκριμένο κράτος μέλος στο οποίο επιθυμούν να εγκατασταθούν. Η Διαδικτυακή Πύλη περιλαμβάνει επίσης απευθείας συνδέσμους με τους δικτυακούς τόπους των εθνικών αρχών που είναι αρμόδιες για τη μετανάστευση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να βρουν σε αυτήν σαφείς πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους ή να πληροφορηθούν εάν χρειάζονται θεώρηση για την είσοδό τους στην ΕΕ.

Η Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση ενημερώνει σχετικά με τους τρόπους νόμιμης εισόδου στην ΕΕ και εξηγεί τους κινδύνους που συνεπάγεται η παράνομη μετανάστευση, όπως η εμπορία ανθρώπων και η λαθραία μεταφορά μεταναστών. Οι μετανάστες και όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν θα βρουν επίσης εκεί εκτενή κατάλογο με τα στοιχεία επικοινωνίας κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων που μπορούν να τους βοηθήσουν. Επιπλέον, οι οργανώσεις στήριξης των μεταναστών, καθώς και οι μεταναστευτικές αρχές, οι υπηρεσίες απασχόλησης ή επιστήμονες, μπορούν επίσης να κάνουν χρήση των εκτενών πληροφοριών στις οποίες δίνει πρόσβαση ο ιστότοπος.

Η διεύθυνση της Διαδικτυακής Πύλης της ΕΕ για τη Μετανάστευση στα αγγλικά και τα γαλλικά είναι: http://ec.europa.eu/immigration/

Ο δικτυακός τόπος θα είναι σύντομα διαθέσιμος και στα αραβικά και τα ισπανικά, ενώ θα γίνουν βελτιώσεις, ώστε να καταστεί ευκολότερα προσβάσιμος από διάφορες τεχνικές πλατφόρμες.

Για τη δημιουργία της Διαδικτυακής Πύλης της ΕΕ για τη Μετανάστευση, η Επιτροπή προέβη σε ευρεία διαβούλευση, μεταξύ άλλων με οργανώσεις στήριξης μεταναστών, συνδικάτα, ενώσεις εργοδοτών και θρησκευτικές ομάδες στις χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού. Οι διαβουλεύσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Μάλι.

Στην ΕΕ ζουν 20,1 εκατομμύρια πολίτες τρίτων χωρών, αριθμός που αντιστοιχεί στο 4% του συνολικού πληθυσμού της.

Το 2010, τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι χώρες που συμμετέχουν στη συνεργασία Σένγκεν εξέδωσαν περισσότερες από 11 εκατομμύρια θεωρήσεις.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων που διακινούνται προς την ΕΕ ή εντός αυτής ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση

http://ec.europa.eu/immigration

Αρχική σελίδα της κας Cecilia Malmström, Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/malmstrom/welcome/default_en.htm

Αρχική ιστοσελίδα της ΓΔ Εσωτερικών Υποθέσεων:

http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/index_en.htm

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.