Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας με επιχειρήσεις λίγο πριν από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2019

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Tajani και ο πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων (Eurochambers) Leitl υπέγραψαν την Τετάρτη σύμφωνο συνεργασίας για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές.Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Tajani και ο πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων (Eurochambers) Leitl υπέγραψαν την Τετάρτη σύμφωνο συνεργασίας για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές.

«Χρειαζόμαστε ισχυρή κινητοποίηση από τους Ευρωπαίους πολίτες τον επόμενο μήνα για να δουλέψουμε μαζί για μια καλύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι λοιπόν ευγνώμων για τη δέσμευση των Ευρωεπιμελητηρίων και των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν να ενημερώσουν τα μέλη τους και να τα ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές Εκλογές» δήλωσε ο πρόεδρος Tajani μετά από την υπογραφή.

Τα Ευρωεπιμελητήρια εκπροσωπούν πάνω από 20 εκατομμύρια επιχειρήσεις στην Ευρώπη μέσα από 46 ενώσεις και επιμελητήρια-μέλη. Με βάση τη συμφωνία, τα Ευρωεπιμελητήρια και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα δουλέψουν μαζί για να υπογραμμίσουν τη σημασία των Ευρωπαϊκών Εκλογών 2019 και για να κινητοποιήσουν τους πολίτες να ψηφίσουν τον Μάιο.

Ο πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων Christoph Leitl δήλωσε: «Τα επόμενα πέντε έτη θα είναι αποφασιστικά για τους πολίτες της Ευρώπης. Πρέπει να δώσουμε στους νέους τις κατάλληλες προοπτικές για να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους. Οι 20 εκατομμύρια επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε ως Ευρωεπιμελητήρια είναι υπεύθυνες για το μέλλον πολλών ανθρώπων. Συνεπώς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για μια καλύτερη Ευρώπη, για μια Ευρώπη στραμμένη προς το μέλλον, για μια ευκαιρία για τους νέους στην Ευρώπη».

Πηγή: europarl.europa.eu

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.