Συζητήσεις με θέμα το Brexit: Ο Πρόεδρος Ταγιάνι στο Λονδίνο

Τρίτη, 25 Απρίλιος, 2017 | Πολυμέσα

.

Στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι συναντήθηκε με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στο Λονδίνο, προκειμένου να συζητήσουν για τους όρους του Brexit που ορίστηκαν από μια συντριπτική πλειοψηφία ευρωβουλευτών νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Πρόκειται για μια επίσκεψη στα πλαίσια ενός διαχωρισμού εν εξελίξει. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι επισκέπτεται για πρώτη φορά την Downing Street προκειμένου να συζητήσει για το Brexit μαζί με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό.

Θέλουμε να ενισχύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών, τόσο των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα, θέλουμε να συνεργαστούμε. Οι προτεραιότητες του Κοινοβουλίου εξακολουθούν να υφίστανται: Από την τοποθέτηση των πολιτών στο επίκεντρο έως την αντίθεση στην επιλεκτική συμμετοχή στην ενιαία αγορά και τις διμερείς συζητήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και μεμονωμένων κρατών μελών της ΕΕ.

Τυχόν αποχώρηση από τη συμφωνία για το Brexit χρειάζεται το πράσινο φως από το Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, η Τερέζα Μέι ζήτησε πρόωρες εκλογές απροσδόκητα επιδιώκοντας ισχυρότερη εντολή πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων. Ο Πρόεδρος Ταγιάνι επιδοκίμασε την κίνηση αυτή. Η ύπαρξη νέας κυβέρνησης πριν από την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων συμφέρει και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και εμάς.

Ωστόσο, στο ενδιάμεσο όλων των εξελίξεων βρίσκονται άνθρωποι και από τις δύο πλευρές των στενών της Μάγχης, οι οποίοι είναι αβέβαιοι για το τι σημαίνουν όλα αυτά για εκείνους.

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι συναντήθηκε στο Λονδίνο με ΜΚΟ για να ακούσει ορισμένα από τα προβλήματά τους.

Πηγή: europarltv.europa.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.