Προσεχώς: αποσπασμένοι εργαζόμενοι, έγγραφα του Παναμά, ηλεκτρονική ιδιωτικότητα και πολλά περισσότερα

Κυριακή, 15 Οκτώβριος, 2017 | Πολυμέσα

Διάφοροι νόμοι της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τους αποσπασμένους εργαζόμενους, την προστασία των δεδομένων και του κανονισμού του Δουβλίνου για τους αιτούντες άσυλο, περιλαμβάνονται στις ατζέντες των επιτροπών. Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έγγραφα του Παναμά, ο καρκίνος στις γυναίκες και πολλά περισσότερα.

Ένα λειτουργικό σύστημα που προστατεύει τους πρόσφυγες – αυτός είναι ο σκοπός ενός αναθεωρημένου νόμου που ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές. Επίσης, θα εξασφαλίσει ότι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ μοιράζονται την ευθύνη των αιτούντων άσυλο.

Το σκάνδαλο των εγγράφων του Παναμά άνοιξε τον φάκελο των εξωχώριων τραπεζικών λογαριασμών. Η ειδική εξεταστική επιτροπή που δημιουργήθηκε για να ερευνήσει τις αποκαλύψεις παραδίδει την τελική της έκθεση.

Εννέα στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύουν ότι η ιδιωτικότητα των ηλεκτρονικών και άμεσων μηνυμάτων πρέπει να εξασφαλίζεται. Το Κοινοβούλιο ενημερώνει τους κανόνες για την προστασία των δεδομένων προκειμένου να συμπεριλάβει νέες μορφές επικοινωνίας.

Η απόσπαση εργαζομένων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εσωτερικής αγοράς, αλλά οι κανόνες είναι παρωχημένοι. Οι νομοθέτες αναθεωρούν τους κανόνες για να δημιουργήσουν ίσους όρους ανταγωνισμού για τις εταιρείες και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των αποσπασμένων εργαζομένων.

Ο καρκίνος της μήτρας, του τραχήλου και του μαστού επηρεάζει πολλές γυναίκες. Οι ευρωβουλευτές αξιολογούν τις τρέχουσες στρατηγικές της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου στις γυναίκες.

Πηγή: europarltv.europa.eu