Προς έναν ανταγωνιστικό τομέα των πλωτών μεταφορών της ΕΕ με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα – Το Συμβούλιο εγκρίνει συμπεράσματα

Τρίτη, 9 Ιούνιος, 2020 | NEA

Photo by Natalya Letunova on UnsplashΣτο μέλλον, οι θαλάσσιες μεταφορές και η εσωτερική ναυσιπλοΐα θα έχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, μηδενικά ατυχήματα, θα είναι δε αυτοματοποιημένες και ανταγωνιστικές, αναφέρει το Συμβούλιο στα συμπεράσματά του που εγκρίθηκαν σήμερα με γραπτή διαδικασία.

Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου τονίζεται η ζωτική σημασία του τομέα της ναυτιλίας και της εσωτερικής ναυσιπλοΐας για την προμήθεια βασικών αγαθών στους ευρωπαίους πολίτες, καθώς και ο σημαντικός ρόλος του τομέα αυτού όπως αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Το Συμβούλιο επικροτεί ιδιαίτερα τον καίριο ρόλο που διαδραμάτισαν οι ναυτικοί, οι εργαζόμενοι στον τομέα της εσωτερικής ναυσιπλοΐας και οι λιμενεργάτες προκειμένου να παραμείνουν ανοικτές οι αλυσίδες εφοδιασμού.

Παράλληλα, στο κείμενο εκφράζεται στήριξη στο όραμα για τον τομέα των πλωτών μεταφορών της ΕΕ, όπως διατυπώθηκε στη Δήλωση που εγκρίθηκε κατά την άτυπη υπουργική σύνοδο για τη ναυτιλία, η οποία διοργανώθηκε από την κροατική Προεδρία στην Opatija της Κροατίας, στις 11 Μαρτίου 2020.

«Ένας βιώσιμος, υπερσύγχρονος και ανταγωνιστικός τομέας των πλωτών μεταφορών της ΕΕ αποτελούσε εξαρχής προτεραιότητα για την κροατική Προεδρία, και η κρίση της COVID-19 κατέδειξε ότι το όραμα αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Θα το επιτύχουμε με επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην ασφάλεια και στους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα αυτό. Αυτό είναι το στοιχείο που δίνει και θα συνεχίσει να δίνει στον τομέα των πλωτών μεταφορών της ΕΕ το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα

κ. Oleg Butković, Υπουργός Ναυτιλίας, Μεταφορών και Υποδομών της Κροατίας, Πρόεδρος του Συμβουλίου

 

Πηγήconsilium.europa.eu

Photo by Natalya Letunova on Unsplash

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.