Οκτώ υπουργοί της Συρίας προστέθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ

Δευτέρα, 16 Νοέμβριος, 2020 | NEA

Photo by Call Me FredΤο Συμβούλιο αποφάσισε να προσθέσει οκτώ μέλη του συριακού καθεστώτος στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά της Συρίας, λαμβάνοντας υπόψη τους πρόσφατους διορισμούς τους σε υπουργικές θέσεις.

Η απόφαση αυτή ανεβάζει σε 288 τον συνολικό αριθμό των προσώπων στα οποία επιβάλλεται ταξιδιωτική απαγόρευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, έχουν δεσμευθεί τα περιουσιακά στοιχεία 70 οντοτήτων.

Οι ισχύουσες κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος θεσπίστηκαν το 2011, ως απάντηση στη βίαιη καταστολή του συριακού άμαχου πληθυσμού. Οι επιχειρήσεις και οι επιφανείς επιχειρηματίες που επωφελούνται από τους δεσμούς τους με το καθεστώς και από την πολεμική οικονομία υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις. Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που εξέδωσε η ΕΕ περιλαμβάνουν επίσης απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου, περιορισμούς σε ορισμένες επενδύσεις, δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η Κεντρική Τράπεζα της Συρίας στην ΕΕ και περιορισμούς στις εξαγωγές εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή ή για την παρακολούθηση ή την υποκλοπή διαδικτυακών ή τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Το Συμβούλιο παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις της συριακής σύγκρουσης. Τυχόν απόφαση παράτασης των κυρώσεων εναπόκειται στο Συμβούλιο και λαμβάνεται σε ετήσια βάση.

Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση βιώσιμης και αξιόπιστης πολιτικής λύσης στη συριακή σύγκρουση, με βάση την απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και το ανακοινωθέν της Γενεύης του 2012.

Οι σχετικές νομικές πράξεις με τα ονόματα των καταχωρισμένων προσώπων έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα.

Πηγή: consilium.europa.eu

Φωτογραφία: Call Me Fred

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.