Η ΕΕ στη γειτονιά σου

Τετάρτη, 18 Φεβρουάριος, 2015 | ΕκδόσειςΚοινωνία

Στην απέραντη Ενιαία Αγορά μας των πλέον των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων από 28 κράτη μέλη, γίνεται πολύς λόγος σχετικά με την ελευθερία των ατόμων και των επιχειρήσεων να μετακινούνται με άνεση από χώρα σε χώρα εντός της ΕΕ.

Είναι ένα επίτευγμα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ περήφανη. Αλλά η Ενιαία Αγορά φέρνει επίσης οφέλη σε όλους μας στην καθημερινή μας ζωή στο σπίτι. Είναι σαφής ο τρόπος που ωφελεί την Ισπανίδα νοσηλεύτρια που θέλει να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά της προσόντα για δουλειά στη Φινλανδία, ή το σπουδαστή του προγράμματος Erasmus που ξεκινάει σπουδές σε ξένο πανεπιστήμιο για ένα χρόνο. Είναι όμως επίσης ευτύχημα και για τον ιδιοκτήτη, που θέλει να έχει φθηνότερο ηλεκτρικό λογαριασμό κάθε μήνα, ή τον πελάτη των ηλεκτρονικών αγορών που θέλει τον έμπορο να αντικαταστήσει ένα ελαττωματικό αγαθό. Και η πελάτισσα της τράπεζας που φοβάται την οικονομική κρίση; Ακόμα και εκείνη επωφελείται από τους κανόνες της Ενιαίας Αγοράς που ενισχύουν την οικονομική σταθερότητα. Η Ενιαία Αγορά, που οικοδομήθηκε υπομονετικά για δεκαετίες – και που εξακολουθεί να εξελίσσεται – μας ωφελεί όλους. Όλοι έχουμε να κερδίσουμε κάτι απ’ αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος που θελήσαμε να φτιάξουμε ένα χάρτη με όλα τα οφέλη που μπορείς να έχεις μέσα στην Ενιαία Αγορά, τόσο στο σπίτι σου όσο και μόλις έξω από την πόρτα σου. Ρίξε μια ματιά γύρω. Δες τι κερδίζεις!

Για να «κατεβάσετε» την παραπάνω έκδοση σε μορφή PDF στον υπολογιστή ή να παραγγείλετε ένα έντυπο αντίτυπο εντελώς δωρεάν επισκεφθείτε το EU Bookshop ή επικοινωνήστε μαζί μας.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.