Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: ευκαιρίες για τους νέους που θέλουν να προσφέρουν

Παρασκευή, 8 Φεβρουάριος, 2019 | NEAΠολυμέσα

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης Αν είσαι μεταξύ 17 και 30 ετών και θέλεις να βοηθήσεις στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος, τότε δήλωσε συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Στις 4 Φεβρουαρίου η επιτροπή Πολιτισμού του ΕΚ ενέκρινε τις νέες προτεραιότητες για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης για την περίοδο 2021-2027.

Το νέο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρίτες χώρες. Επίσης, διευκολύνει τη διαδικασία συμμετοχής στο Σώμα για όλους και ειδικά σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, ζητήματα υγείας, πρόσφυγες αλλά και ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν μέρος σε δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη χώρα τους, αν αυτές έχουν διεθνή χαρακτήρα και συμπεριλαμβάνουν εθελοντές από διάφορες χώρες.

Η ολομέλεια αναμένεται να εγκρίνει τις νέες προτεραιότητες κατά τη συνεδρίαση της τον Μάρτιο.

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Στόχος του είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να γίνουν εθελοντές ή να εργαστούν σε προγράμματα στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, που θα βοηθήσουν ανθρώπους και κοινότητες σε όλη την Ευρώπη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες και ταυτόχρονα να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους.

Τα προγράμματα αφορούν, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση, την υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος, την παροχή βοήθειας σε κέντρα αιτούντων άσυλο, ή την αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων.

Μάθε περισσότερα και κάνε αίτηση τώρα, εδώ.

Πηγή: europarl.europa.eu 

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.