Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: ξεκινούν οι πρώτες επαγγελματικές τοποθετήσεις

Δευτέρα, 17 Ιούλιος, 2017 | NEA

Έξι μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  και μετά την τοποθέτηση των εθελοντών που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2017, τώρα θα ξεκινήσουν χιλιάδες τοποθετήσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει δύο σχέδια υπό την ηγεσία των ιταλικών και γαλλικών δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης, τα οποία θα προσφέρουν εργασία ή πρακτική άσκηση αλληλεγγύης σε άλλη χώρα της ΕΕ σε περισσοτέρους από 6.000 νέων.

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα μπορούν να ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως η υγειονομική περίθαλψη, η κοινωνική ένταξη, η προστασία του περιβάλλοντος, η βοήθεια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ή η επισιτιστική βοήθεια σε άλλη χώρα της ΕΕ. Τα προγράμματα αυτά θα προσεγγίζουν τους εργοδότες, θα διασφαλίζουν την αντιστοίχιση των υποψηφίων και θα παράσχουν οικονομικούς και άλλους τύπους υποστήριξης, όπως κατάρτιση, στους συμμετέχοντες. Επίσης, τα προγράμματα, τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2019, χρηματοδοτούνται από περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα Απασχόλησης και Κοινωνικής Καινοτομίας.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αναπτύσσεται περαιτέρω και εδραιώνεται. Στόχος είναι να γίνουν 100.000 τοποθετήσεις μέχρι το τέλος του 2020.

Αυτό το ενημερωτικό δελτίο (1_pdf) και FAQ (pdf) εξηγεί πώς μπορεί κανείς να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες εργασίας και πρακτικής άσκησης που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Οι οργανισμοί μπορούν να μάθουν πώς μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο (2_pdf ).

Ένα άλλο ενημερωτικό δελτίο  (_3 pdf ) και FAQ (pdf) είναι διαθέσιμα για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.