Ενημερωτική εκδήλωση στο 4ο Γενικό Λύκειο Αλίμου

Παρασκευή, 25 Νοέμβριος, 2016 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPΕκδηλώσεις

15184029_332985983734893_724268926_oΤην Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 το Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο 4ο Γενικό Λύκειο Αλίμου σχετικά με την προσφυγική κρίση.

Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν από την κα Μαριάννα Βασιλοπούλου, συντονίστρια του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου ενώ στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κα Αγγελική Δημητριάδη, ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ για την προσφυγική κρίση και τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ για την αντιμετώπισή της.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, στις αιτίες των ροών αυτών αλλά και στις διαδρομές που ακολουθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μέχρι να φτάσουν στην Ευρώπη. Επίσης, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις συνθήκες εγκατάστασης των προσφύγων στην Ελλάδα. Τέλος, οι συμμετέχοντες έλαβαν χρήσιμο ενημερωτικό υλικό των επίσημων εκδόσεων της ΕΕ.

Στόχος της δράσης αυτής είναι ο εμπλουτισμός της γνώσης των μαθητών γύρω από ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.