Από τις προϋποθέσεις για το Brexit έως τον νέο κανονισμό για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα: 5 στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από το Στρασβούργο

Δευτέρα, 10 Απρίλιος, 2017 | Πολυμέσα

Μια οριστική συμφωνία για το Brexit χρειάζεται την έγκριση του Κοινοβουλίου. Οι ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι οι μεταβατικές ρυθμίσεις μετά την επίσημη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 3 έτη.

Σε ένα αναθεωρημένο σύστημα έγκρισης αυτοκινήτων, ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ ανά όχημα θα μπορούσε να τιμωρεί τους κατασκευαστές που παραποιούν δεδομένα.

Σε ταχέως μεταβαλλόμενες εποχές, ένας ευέλικτος προϋπολογισμός της ΕΕ είναι κρίσιμης σημασίας. 6 δις ευρώ θα διατεθούν για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, μετανάστευση και ασφάλεια.

Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φοινικέλαιου, αλλά η καλλιέργειά του καταστρέφει οικοσυστήματα. Το Κοινοβούλιο ζητά τη σταδιακή κατάργηση του φοινικέλαιου από τα βιοκαύσιμα μέχρι το 2020.

Έως και 500.000 γυναίκες παγκοσμίως αφορά το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους στα οποία χρησιμοποιήθηκε κακής ποιότητας σιλικόνη. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν αυστηρότερο κανονισμό για τις ιατρικές συσκευές.

 

Πηγή: europarltv.europa.eu

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.