5 στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από το Στρασβούργο: από τη Σιμόν Βέιλ στον ιό HIV

Τετάρτη, 12 Ιούλιος, 2017 | Πολυμέσα

<iframe src=»https://yt.europarltv.europa.eu/embed.min.html?id=6092&lang=el» width=»640″ height=»360″ allowfullscreen frameborder=»0″></iframe>

5 στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από την ολομέλεια: Φόρος τιμής στη Σιμόν Βέιλ, τεχνητή γήρανση, βοήθεια στους πρόσφυγες, επιδημίες και εταιρική φοροαποφυγή.

Απομαγνητοφώνηση:

78651 ήταν ο αριθμός που χάραξαν οι Ναζί στο μπράτσο της Σιμόν Βέιλ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη εκλεγμένη Πρόεδρό του μετά το θάνατό της.

Έως και 70 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο εξαιτίας της εταιρικής φοροαποφυγής. Οι νομοθέτες επιθυμούν περισσότερη διαφάνεια. Οι πολυεθνικές θα πρέπει να δημοσιεύουν φορολογικές πληροφορίες.

Το 44% των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών θα μπορούσε να επισκευάζεται αντί να απορρίπτεται. Οι ευρωβουλευτές θέλουν να αντιμετωπίσουν την τεχνητή γήρανση και να διευκολύνουν την επισκευή των αγαθών.

6,4 δισεκατομμύρια ευρώ απέμειναν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ του 2016. Το Κοινοβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για βοήθεια στους πρόσφυγες.

30.000 νέες μολύνσεις από τον ιό HIV καταγράφηκαν στην Ευρώπη το 2015. Τα κρούσματα φυματίωσης και ηπατίτιδας C εμφανίζουν επίσης ανοδική τάση. Οι ευρωβουλευτές κάνουν έκκληση για ουσιαστική δράση για την περιστολή των ασθενειών.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.