27/06/2013: Τρεις εκδηλώσεις με ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στην Αθήνα

Τετάρτη, 26 Ιούνιος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

10.00, Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Βασ. Σοφίας 2, Αθήνα)

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτών (DG SANCO) σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν την ενημερωτική εκστρατεία «Εξυπνότεροι κανόνες για ασφαλέστερη διατροφή». Η εκστρατεία έχει στόχο την ενημέρωση για τις νέες νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υγιεινή των ζώων, των φυτών και τους επίσημους ελέγχους και το περιεχόμενό της θα παρουσιαστεί από τονκ. Γιάννη ΚΑΡΑΜΗΤΣΙΟ, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ «Υγεία και Καταναλωτές» (DG SANCO). Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer/pressroom/animal-plant-health_en.htm. Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected].

12.00, Αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς – δίπλα στην «Παγόδα»)

Η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ενημερωτικής εκστρατείας για τα δικαιώματα των επιβατών στις αεροπορικές, σιδηροδρομικές, πλωτές και λεωφορειακές μεταφορές. Κεντρικός ομιλητής στη Συνέντευξη Τύπου θα είναι ο κ. Φώτης Καραμήτσος, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση «Κινητικότητα και Μεταφορές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής αρμόδιος για logistics, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές και δικαιώματα των επιβατών. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι επίσης οι κκ. Αθανάσιος Μπούσιος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Δημήτριος Μάρκου, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή στην Ελλάδα (ΕΚΚ) και Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή και Carlos Martin Ruiz De Gordejuela, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Συνέντευξη Τύπου παρακαλούνται να δηλώσουν απαραίτητα τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

13.30, Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα)

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου κ. Dacian Ciolos, αρμόδιου για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων για την αναμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Η εκδήλωση θα θα μεταδοθεί από τις Βρυξέλλες μέσω webstreaming. Μετά τη Συνέντευξη Τύπου, θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση από τον κ. Τάσο Χανιώτη, Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ «Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη», ο οποίος ήταν παρών σε όλες τις κρίσιμες συζητήσεις αναμόρφωσης. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις. Η εκδήλωση αυτή προβλέπεται να συμπέσει χρονικά με την ολοκλήρωση των βασικών πολιτικών διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται θα σας επιβεβαιώσουμε και πάλι την ακριβή ώρα πραγματοποίησης της Συνέντευξης. Όσοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου και την παρουσίαση του κ. Χανιώτη, παρακαλούνται να δηλώσουν απαραίτητα τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.