2/4/2013, Αθήνα: Ενεργειακός Χάρτης Πορείας για το 2050

Δευτέρα, 1 Απρίλιος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου της ευρωβουλευτού Νίκης Τζαβέλα με θέμα: «Ενεργειακός Χάρτης Πορείας για το 2050: ένα μέλλον με ενέργεια». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η Νίκη Τζαβέλα, εισηγήτρια του Ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Χάρτη Πορείας για το 2050, θα παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία του, με στόχο να καταστήσει κατανοητή τη μελλοντική ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις συνέπειές της για την Ελλάδα σε ενεργειακό και γεωπολιτικό επίπεδο. Ειδικότερα, θα παρουσιάσει τους στόχους και τα βασικά στοιχεία της μακροπρόθεσμης στρατηγικής, με έμφαση στην ενεργειακή απόδοση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις υποδομές και την εσωτερική ενεργειακή αγορά, την κοινωνική διάσταση της ενεργειακής πολιτικής και το σύστημα εμπορίας εκπομπών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί και μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (www.ustream.tv/channel/europarlgr).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κύριο ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗ Κωνσταντίνο, Εκπρόσωπο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα (Τηλ.: 210 32 71 011, E-mail: [email protected]).

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.