Συνέδριο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ

Τετάρτη, 1 Δεκέμβριος, 2010 | Εκδηλώσεις

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσαν στην Αθήνα συνέδριο για τη διεύρυνση της ΕΕ με θέμα  »Ευκαιρίες για την ενδυνάμωση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης μέσω της διεύρυνσης της ΕΕ στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Στο Συνέδριο είχαν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της ελληνικής Κυβέρνησης, φορέων και κοινωνικών εταίρων, ακαδημαϊκοί, οι Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Τις εργασίες του Συνεδρίου κήρυξε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Συντονιστής των εργασιών του Συνεδρίου ήταν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης. Μεταξύ των ομιλητών, συμμετείχαν οι Πρέσβεις της Τουρκίας, κ. Hasan Göğüş, της Κροατίας, Δόκτωρ Vesna Cvjetković και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Sashko Stefkov, ως εκπρόσωποι των υπό προσχώρηση χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ο Πρέσβης του Βελγίου, κ. PierreVaesen, εκ μέρους της Προεδρίας της ΕΕ. Την Γενική Διεύθυνση για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπησε με ομιλία και παρουσίαση ο κ. Δημήτρης Κούρκουλας, ανώτερο στέλεχος της ΕΕ. Ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης οι κκ. Θεόδωρος Τσακίρης, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και Ιωάννης Πατσιαβός, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και θέσεις, σχετικά με τη διαδικασία ένταξης και διαπραγματεύσεων των υπό προσχώρηση χώρων με την ΕΕ καθώς και τα κυριότερα συμπεράσματα των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ελήφθησαν στις 9/11 και αφορούσαν στο παρόν και το μέλλον της διεύρυνσης.

Η Διεύρυνση της ΕΕ αποφέρει οφέλη σε όλους τους πολίτες της Ένωσης, οφέλη  ιδιαίτερα σημαντικά και για τους Έλληνες πολίτες. Χάρις στην Ευρωπαϊκή προοπτική, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ενδυναμώνεται καθημερινά. Η Ευρωπαϊκή προοπτική προωθεί, επίσης, την περιφερειακή συνεργασία και την διπλωματική επίλυση των ενδεχόμενων διμερών διαφορών. Είναι δε και πηγή οικονομικής ανάκαμψης που, τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ, έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διεύθυνση http://ec.europa.eu/enlargement/index_el.htm.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.