Υποτροφία για δημοσιογράφους από τα Βαλκάνια

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019 | NEAΔιαγωνισμοί

Υποτροφία για Δημοσιογράφους από τα ΒαλκάνιαΤο ERSTE Stiftung Foundation και το Open Society Foundations σε συνεργασία με το Balkan Investigative Reporting Network, προσκαλούν δημοσιογράφους από την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Κροατία, το Κοσσυφοπέδιο, τη πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και τη Σερβία να λάβουν μέρος στο Πρόγραμμα για την Αριστεία στη Δημοσιογραφία 2019. Για να λάβουν μέρος, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν ερευνητικές προτάσεις πάνω στο θέμα «Ελευθερία».

Δέκα δημοσιογράφοι θα επιλεχθούν και θα λάβουν χρηματοδότηση και επαγγελματική υποστήριξη για να εκπονήσουν έρευνα πάνω σε ένα ζήτημα περιφερειακής και ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Οι υπότροφοι θα λάβουν το πόσο το €2000 για τα έξοδα τους, καθώς και €2000 επιπλέον για το κόστος μεταφοράς. Ακόμα, οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβουλές από έμπειρους συντάκτες, θα παρευρεθούν σε διεθνή σεμινάρια και θα δημοσιευθούν σε μέσα διεθνούς εμβέλειας.

Επιπλέον, τα 3 καλύτερα άρθρα που θα επιλεχθούν θα λάβουν βραβεία €4000, €3000 και €1000 αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν καλή γνώση Αγγλικών. Η έρευνα τους μπορεί να γίνει και σε τοπικές γλώσσες. Ωστόσο τα τελικά άρθρα θα μεταφραστούν και θα δημοσιευθούν διεθνώς. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να βρείτε την αίτηση πατήστε εδώ.

Προθεσμία: 6 Μαρτίου 2019

Πηγή: Eurodesk Opportunities 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.