Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο «Access City Award 2017»

Τρίτη, 23 Αύγουστος, 2016 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

4Η προσβασιμότητα είναι μια από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, καθώς και όλων  των κρατών-μελών. Το ευρωπαϊκό βραβείο «Access City Award» απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2010 με στόχο την προώθηση της προσβασιμότητας στις αστικές περιοχές για τον όλο και αυξανόμενο αριθμό ηλικιωμένων Ευρωπαίων πολιτών και πολιτών με αναπηρία.

Σε ετήσια βάση εκ τότε διαγωνίζονται για το βραβείο πόλεις από όλη την Ευρώπη, η κάθε μία επιδεικνύοντας πάθος και προσήλωση στην προσπάθεια βελτίωσης της προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι αιτήσεις συμμετοχής για τα βραβεία για το 2017. Ευρωπαϊκές πόλεις με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τις στρατηγικές που έχουν σχεδιάσει για να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο αστικό περιβάλλον χωρίς εμπόδια για όλους τους πολίτες. Η τελική προθεσμία για τις αιτήσεις είναι στις 8 Σεπτεμβρίου (μεσάνυχτα), τοπική ώρα Βρυξελλών.

Σε μια τελετή στις 29 Νοεμβρίου 2016, την ίδια μέρα που πραγματοποιείται το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για Ανθρώπους με Αναπηρία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απονείμει βραβεία στις 5 νικήτριες πόλεις. Όπως παρουσιάζει αυτό το φυλλάδιο με τους νικητές για το 2016, τα βραβεία αυτά συμβάλλουν στην προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και καλύτερων πρακτικών οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για άλλες πόλεις που πιθανώς να αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.