Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών 2016

Πέμπτη, 8 Σεπτέμβριος, 2016 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

shutterstock_423295780-extra_large

Για περίπου δύο χρόνια, η αθρόα και άνευ προηγουμένου προσφυγική ροή από εμπόλεμες ζώνες και αναπτυσσόμενες χώρες προς την ΕΕ έχει επιδράσει αποφασιστικά στη πολιτική και κοινωνική ζωή της Ευρώπης. Η παροχή φαγητού και καταφυγίου για το σύνολο των προσφύγων που φτάνουν στην ΕΕ,  η εξοικείωση αυτών με τη νέα πραγματικότητα και τις πολιτισμικές διαφορές, καθώς και η υποστήριξη τους μέσω της διαδικασίας ενσωμάτωσης απετέλεσε και αποτελεί ακόμη μια πρόκληση ζωτικής σημασίας την οποία τα κράτη μέλη μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο χάρη στην αυθόρμητη και καταιγιστική υποστήριξη των πολιτών και της κοινωνίας των πολιτών εν γένει.

Το Βραβείο της Κοινωνία των Πολιτών 2016, που διοργανώνει η  Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (EESC), αποσκοπεί στην επιβράβευση των οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών και/ή των πολιτών που συνείσφεραν ενεργά στην ανάληψη της πρόκλησης βοηθώντας πρόσφυγες και μετανάστες προωθώντας ταυτοχρόνως τις Ευρωπαϊκές αξίες και τη συνοχή.  Τα κριτήρια και τα απαιτούμενα για την συμμετοχή (σε 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ), όπως και η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα 2016 EESC Civil Society Prizewebsite.

Το βραβείο, συνολικής αξίας 50.000 ευρώ, που θα μοιραστεί μεταξύ των πέντε νικητών, θα απονεμηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2016.  Η διαδικασία είναι ανοιχτή για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που είναι επίσημα εγγεγραμένες στην ΕΕ και λειτουργούν σε ευρωπαικό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο. Επίσης, είναι ανοιχτή για ιδιώτες.

 

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 9η Σεπτεμβρίου 2016.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.