Βραβεία καλύτερης ποιότητας ζωής στις Περιφέρειες της Ευρώπης 2017

Τρίτη, 24 Οκτώβριος, 2017 | Βραβεία

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων RegioStars, που αποτελούν τα ετήσια βραβεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα πιο εμπνευσμένα και καινοτόμα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

 

 

Τα βραβεία δίνονται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων και αποτελούν αδιάψευστα παραδείγματα για το πως η πολιτική συνοχής της ΕΕ υποστηρίζει τη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας.

Από τις 104 συμμετοχές μία ανεξάρτητη επιτροπή επέλεξε αρχικά τους 23 φιναλίστ (που περιγράφονται σε αυτό το φυλλάδιο).  Σε δεύτερο στάδιο επιλέχθηκαν τα πέντε νικητήρια έργα των βραβείων RegioStars. Οι νικητές στις πέντε κατηγορίες ήταν οι εξής:

– Έξυπνη Εξειδίκευση για καινοτομία στις ΜΜΕ: Bio Base North West Europe (Βέλγιο, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο)

– Ενέργεια: Δράση για το κλίμα: «InnoHiili» – Innovative Low-Carbon Public Services (Φινλανδία)

– Εκπαίδευση και Κατάρτιση: EkoBiz – Promotion of Youth Entrepreneurship in the Organic Agriculture Sector (Κροατία)

– Citystars: Πόλεις σε ψηφιακή μετάβαση: Smart Service Power (Φινλανδία)

– Ενδυνάμωση των Γυναικών και ενεργός συμμετοχή: Coordination to improve gender-based violence victims’ labour market integration and social inclusion (Ισπανία)

Το τελευταίο αυτό έργο έλαβε επίσης το βραβείο του Κοινού με τις 11.937 ψήφους που συγκέντρωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.