Βραβείο Κοινού LUX 2022: Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης κριτικής επιτροπής ταινιών στην Ευρώπη

Δευτέρα, 21 Μάρτιος, 2022 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEA

european parliamentΠαρακολουθήστε και ψηφίστε την αγαπημένη σας ταινία και κερδίστε ένα ταξίδι στο Στρασβούργο. Μάθετε πότε και που μπορείτε να δείτε τις υποψήφιες ταινίες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η European Film Academy διοργανώνουν κάθε χρόνο τo Βραβείo Κοινού LUX σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Europa Cinema, προσκαλώντας το ευρωπαϊκό κοινό να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή και να ψηφίσει την αγαπημένη του ταινία.

Οι υποψήφιες ταινίες για το 2022 είναι οι εξής:

– Flee του Γιόνας Πόχερ Ράσμουσεν

– Μεγάλη Απόδραση του Σεμπάστιαν Μάιζε

– Quo Vadis, Aida? της Τζασμίλα Ζμπάνιτς

Πώς να τις παρακολουθήσετε

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες σε κινηματογράφους σε όλη την Ευρώπη και σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Μπορείτε να βρείτε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις προβολές στην επίσημη σελίδα του βραβείου: https://luxaward.eu/el/screenings-map.

Η πρόσβαση στις επιλεγμένες ταινίες εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.

Εβδομάδα κοινού LUX

Οι ταινίες θα προβληθούν ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη κατά την Εβδομάδα κοινού LUX, από τις 28 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2022. Στο τέλος των προβολών θα διεξαχθεί διαδικτυακή συζήτηση με τους σκηνοθέτες των ταινιών και όλοι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις ερωτήσεις τους. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.

Παρακολουθήστε τις υποψήφιες ταινίες και ψηφίστε την αγαπημένη σας

Η νικήτρια ταινία θα αναδειχθεί με συμψηφισμό της ψήφου του κοινού και των ευρωβουλευτών, με κάθε ομάδα να αντιπροσωπεύει το 50% των ψήφων. Πάρτε κι εσείς μέρος στη μεγαλύτερη κινηματογραφική κριτική επιτροπή ταινιών που υπήρξε ποτέ στην Ευρώπη! Μπορείτε να βαθμολογήσετε τις ταινίες μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας. Η ψηφοφορία διαρκεί ως τις 25 Μαΐου 2022.

Τυχαία επιλεγμένοι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία θα κερδίσουν την ευκαιρία να παραστούν στην τελετή απονομής του Βραβείου Κοινού LUX, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2022 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Πηγή και Φωτογραφίαeuroparl.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.