Βιωματικό Εργαστήριο με τη Λήδα Βαρβαρούση στο Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας

Παρασκευή, 20 Μάιος, 2016 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPΕκδηλώσεις

DSC03897Την Πέμπτη 20 Μαϊου 2016 το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ διοργάνωσε βιωματικό εργαστήριο Εικαστικής Επικοινωνίας με τη συγγραφέα- εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση για τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας, Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών Καλλιθέας και του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου Βαρης.

 

H Λήδα Βαρβαρούση παρουσίασε το βιβλίο «Τα αστέρια της Ευρώπης», το παραμύθι του Θοδωρή Παπαϊωάννου σε εικονογράφηση της ίδιας, που εξέδωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η εικονογράφος αφηγήθηκε ζωγραφίζοντας, με τρόπο προσαρμοσμένο στις ειδικές ικανότητες των μαθητών, την ιστορία της μικρής Ευρώπης που είχε μια και μόνο επιθυμία: να ταξιδέψει και να γνωρίσει όσο περισσότερες χώρες μπορούσε… Ήταν η πρώτη φορά που η κα Βαρβαρούση έκανε παρουσίαση/ ζωγραφήγηση για παιδιά με προβλήματα όρασης.

Επίσης, οι μαθητές του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου Βαρης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εργαστήριο, να γνωρίσουν την κα Βαρβαρούση, και να μιλήσουν μαζί της διαδικτυακά μέσω skype.

Το βιβλίο, που περιέχει CD με την αφήγηση της ιστορίας, έχει μοιραστεί στους μαθητές των δυο σχολείων από το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων Καλλιθέας έχουν μετατρέψει το βιβλίο σε κώδικα  Βraille, το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών. Μέσω του εργαστηρίου, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις πολιτικές της ΕΕ με τρόπο άμεσο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

DSC03894

Η Λήδα Βαρβαρούση έχει γράψει 15 βιβλία και εικονογραφήσει περί τα 200 βιβλία στην Ελλάδα από τα οποία κάποια κυκλοφορούν σε πολλές χώρες. Εικονογράφησε το βιβλίο της «Γλώσσας μου» της Α’ Δημοτικού και το «Λεξικό» για τις Α’, Β’ και Γ’ δημοτικού. Είναι υποψήφια προτεινόμενη εικονογράφος γαι το βραβείο Andersen IBBY 2016.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.