«Βάλτε την Ευρώπη στις καρδιές», Hackathon

Δευτέρα, 12 Μάρτιος, 2018 | NEAΒραβεία

«Αν καταστρέψουμε την Ευρώπη, είμαστε η πιο χαζή γενιά που έχει υπάρξει ποτέ» – Klaas Heufer-Umlauf, 2017 (Γερμανός τηλεοπτικός διασκεδαστής).

Η Ευρώπη μάς προσφέρει πολλά διαφορετικά προνόμια τα οποία έχουν θεωρηθεί δευτερεύοντα τα τελευταία χρόνια και έτσι έχουν οδηγήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους και κράτη να ζητούν αυτονομία. Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε όλα τα πλεονεκτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

-Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν να ταξιδεύουν και να εργάζονται όπου θέλουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να απαιτείται διαβατήριο ή θεώρηση.

-Λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν 300 χιλιάδες μαθητές του προγράμματος Erasmus μπορούν να σπουδάσουν με ομοϊδεάτες σε άλλες χώρες κάθε χρόνο, κάνοντας φίλους και συνδέσεις σε όλη την ήπειρο.

-Μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους, έχουμε καταλάβει ότι ο εθνικισμός και τα σύνορα δεν οδηγούν στην πραγματικότητα πουθενά. Χάρη στην Ευρώπη, ζούμε με ειρήνη και ευημερία τα τελευταία 70 χρόνια.

-Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, στεκόμαστε μαζί ως Ευρώπη και για την Ευρώπη – για ελευθερία, δικαιοσύνη και ανοχή.

-Οι τεράστιες, παγκόσμιες προκλήσεις όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η πείνα σε όλο τον κόσμο και η αναγκαστική μετανάστευση, ο αγώνας των εξοπλισμών ή οι συνέπειες της ψηφιοποίησης – καμία χώρα στη γη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη αυτά τα ζητήματα. Αυτή η ισχυρή πολιτική ένωση 28 κρατών μελών με κοινές αξίες και στόχους είναι ένας ισχυρός εταίρος για καλύτερες λύσεις.

Πότε αρχίσαμε να παίρνουμε όλα αυτά τα οφέλη ως δεδομένα;

Μαζί, έχουμε τη δυνατότητα να υπενθυμίσουμε στους πολίτες της Ευρώπης τα πλεονεκτήματα και τα προνόμια που όλοι απολαμβάνουμε μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, χρειαζόμαστε εσάς: τις ιδέες, τα οράματα και τη δημιουργικότητά σας. Επειδή η Ευρώπη μας είναι τόσο πολύτιμη για να την αφήσουμε στους λάθος ανθρώπους.

Αν είστε παθιασμένοι με την Ευρώπη, ελάτε μαζί μας τον Μάρτιο για το Hackathon «Βάλτε την Ευρώπη στις καρδιές». Αξιοποιήστε τις ικανότητές σας για να δημιουργήσετε μία αλλαγή προς το καλύτερο!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HACKATHON;

Σε ένα hackathon, οι προγραμματιστές, οι σχεδιαστές, οι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι χομπίστες και οι δημιουργοί δουλεύουν μαζί πάνω σε μια ιδέα για ένα συγκεκριμένο θέμα για αρκετές ημέρες.

Σε αυτό το στάδιο, οι συμμετέχοντες έχουν την πρόκληση να δημιουργήσουν και να τρέξουν μια εκστρατεία μάρκετινγκ που θα οδηγήσει την Ευρώπη στις Καρδιές. Κάντε το γνωστό, κάντε το μεγάλο!

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Στην αρχή της εκδήλωσης, κάθε συμμετέχων μπορεί να παρουσιάσει την ιδέα του / της. Επομένως, εάν έχετε ήδη μια συναρπαστική ιδέα για το πώς να φέρετε την ΕΕ στις καρδιές, μπορείτε να την εισαγάγετε. Αλλά ακόμα κι αν έχετε αυθόρμητα μια ιδέα κατά τη διάρκεια παρουσίασης των ιδεών, υποστηρίξτε την! Μετά από την παρουσίαση των ιδεών, κάθε συμμετέχων μπορεί να αποφασίσει πάνω σε ποια ιδέα θα ήθελε να εργαστεί. Στη συνέχεια, σχηματίζονται οι ομάδες.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ;

Όχι. Φυσικά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ιδέες στο γεγονός, αλλά φυσικά μπορείτε να συμμετάσχετε σε άλλες ομάδες και να εργαστείτε πάνω στις ιδέες τους.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ;

Δεν υπάρχει κόστος για τους συμμμετέχοντές μας.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ;

Ένα φορητό υπολογιστή, στην καλύτερη περίπτωση μια ιδέα και κίνητρο. Τα υπόλοιπα τα παίρνετε από εμάς! Θα σας παρασχεθούν τρόφιμα και ποτά κατά τη διάρκεια των δύο ημερών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Sabela Garcia (Next Media Accelerator), Franziska Knoefel (Weischer Media). Marle Schuhmann (Save Democracy Camp), Laura Lewandowski (Mesh Collective), Robert Gierke (Purenessity). John Friedmann (Pulse of Europe), Judith Horchert (Spiegel), Antje Collowald (European Commission), Linda Brack (betahaus), Ina Behrendt (Miami Ad School), Holger Raddatz (pwc).

ΒΡΑΒΕΙΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: (1.000 € + επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, Βέλγιο)

Η ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ (500 €)

Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ (500 €)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ONLINE MARKETING ROCKSTARS FESTIVAL.

Οι συμμετέχοντες που παρευρίσκονται στις τρεις ημέρες του hackathon θα λάβουν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν την έκθεση Expo του παγκοσμίου φήμης γεγονότος που φέρνει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες μαζί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-ΗΜΕΡΑ 1 (20. 03. 2018)

16:30 Ανοίγουν οι πόρτες

17:00-17:15 Καλωσόρισμα

17:15-17:45 Κεντρική ομιλία (διοργανωτές)

17:45-18:30 Ιδέες-Θέσεις (μέγιστο 1 λεπτό για κάθε ιδέα)

18:30-19:15 Εύρεση ομάδων

19:15-19:45 Έναρξη

19:45 Τρόφιμα & Ποτά: Ξεκινήστε να εργάζεστε

Ανοιχτές ώρες εργασίας

-ΗΜΕΡΑ 2 (21. 03. 2018)

09:00 Πρωινό

09: 30-13: 00 Ώρες εργασίας (+ Παροχή Συμβουλών)

13: 00-14: 00 Γεύμα

14: 00-19: 30 Ώρες εργασίας (+ Παροχή Συμβουλών)

19:00 Δείπνο

Ανοιχτές ώρες εργασίας

-ΗΜΕΡΑ 3 (22. 03. 2018)

09:00 Πρωινό

10:00-13:00 Εργασία

13:00: Γεύμα

14:00: Προετοιμασία τελικών βημάτων

14:30-16:00 Τελικές παρουσιάσεις (3 λεπτά + Κριτική Επιτροπή)

16: 00-16: 30 Κριτική Επιτροπή – Διαβούλευση

16:30 Ανακοίνωση των νικητών

από τις 17:00 – Πάρτι στο Online Marketing Rockstars

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                       
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.