Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο του Παρατηρητηρίου για την Κρίση

Τετάρτη, 27 Νοέμβριος, 2013 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPΕκδηλώσεις

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ετήσιο Συνέδριο του Παρατηρητηρίου για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Μετά τη Λιτότητα: Πολιτική και Πολιτικές για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη». Το συνέδριο υλοποιείται με την υποστήριξη του κέντρου ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct που φιλοξενείται στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Στόχος του συνεδρίου είναι η αποτίμηση της αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα  και η διατύπωση νέων προτάσεων πολιτικής. Στο πρώτο μέρος θα αξιολογηθεί η αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Στο πρώτο πάνελ, διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα αξιολογήσουν τα προγράμματα προσαρμογής που έχουν εφαρμοστεί στις χώρες τους. Θα ακολουθήσει κεντρική ομιλία με θέμα: «Αξιολογώντας την Αντίδραση της Ευρωζώνης στην Κρίση», από τον Philippe Legrain, Επικεφαλής της Ομάδας Ανάλυσης του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής (BEPA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου θα εστιάσει στην ελληνική κρίση. Στο πρώτο πάνελ διακεκριμένοι Έλληνες ειδικοί θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες και προκλήσεις της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Το συνέδριο θα κλείσει με μια ελεύθερη συζήτηση, όπου ακαδημαϊκοί και διανοητές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Είναι δυνατή η εθνική συναίνεση στην Ελλάδα;».

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Οι ομιλίες και οι συζητήσεις θα διεξαχθούν στα Αγγλικά και τα Ελληνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς και τις δύο γλώσσες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προεγγραφούν, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την παρούσα φόρμα επιβεβαίωσης μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στην κα Δήμητρα Τσίγκου (τηλ.  210 7257 124, email: activities@eliamep.gr).

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το Παρατηρητήριο για την Κρίση λειτουργεί με την υποστήριξη του  Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.