Το EUandME έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Πέμπτη, 1 Νοέμβριος, 2018 | Eκδηλώσεις στην ΕΕ

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 11:00,στην αίθουσα Παύλος Ζάννας στο κτήριο του Ολύμπιον θα προβληθούν οι 5 ταινίες μικρού μήκους που γυρίστηκαν για την πανευρωπαϊκή εκστρατεία της ΕΕ, EUandME. Η προβολή διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από την 1 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία #EuandME ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 κι έχει στόχο να ενημερώσει τους νέους 17-35 ετών για τον πολύ σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινότητά τους και να τους κάνει να ανακαλύψουν όλα όσα δικαιούνται ως Ευρωπαίοι πολίτες. Με τη βοήθεια πέντε ταινιών μικρού μήκους, γυρισμένων από γνωστούς Ευρωπαίους σκηνοθέτες, η Ένωση θέλει να έρθει πιο κοντά στη γενιά του 2000 και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν όλες τις ευρωπαϊκές αξίες και επιτεύγματά που κάνουν την καθημερινή ζωή τους ασφαλέστερη, ευκολότερη και πιο αποδοτική. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι ακόλουθες:

Debut του Ντάλιμπορ Μάτανιτς
Ενας αγρότης από την Κροατία που προσπαθεί να γίνει ποδοσφαιριστής, ενώ παράλληλα παλεύει με εσωτερικές συγκρούσεις και ερωτήματα σχετικά με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Ο Ζωντανός Ξενώνας του Ματίας Χένε
Όταν η γιαγιά τους θα θελήσει να δει τα αξιοθέατα της Ευρώπης, τα εγγόνια της καταστρώνουν ένα σχέδιο για να κερδίσουν αρκετά χρήματα, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό της.

Ο Μοναχικός του Τόμας Κόνετσκι 
Ο Γιαν που ζει σε μια απομακρυσμένη καλύβα στο βουνό παραγγέλνει διαδικτυακά ένα ζευγάρι παπούτσια για τα χιόνια. Όταν θα τα παραλάβει θαερωτευτεί τη γυναίκα που κάνει τη διανομή και θα θελήσει να την ξαναδεί.

Party Animal του Γιώργου Ζώη 
Ενας 25άχρονος νεαρός παγιδευμένος σε μια βαρετή δουλειά με πολλούς περιορισμούς, αντιλαμβάνεται ότι το χόμπι και η καριέρα του δεν αποκλείουν το ένα το άλλο.

Oona της Ζάιντα Μπέργκροθ 
Ένα κορίτσι χάνεται και περιφέρεται στο απειλητικό δάσος. Βρίσκει όμως τον δρόμο για το σπίτι της χάρη στη βοήθεια ενός απρόσμενου φίλου.

 

Πηγές: ec.europa και filmfestival

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.