Τι σημαίνει για εσένα ειρήνη στην Ευρώπη

Τετάρτη, 14 Νοέμβριος, 2012 | NEA

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινίασε σήμερα έναν διαγωνισμό για παιδιά και νέους ηλικίας 8-24 ετών με στόχο την επιλογή τεσσάρων νικητών που θα παρευρεθούν στην τελετή απονομής του βραβείου Νομπέλ για την ειρήνη, το οποίο φέτος απονεμήθηκε στην ΕΕ. Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Νεολαία. Οι τέσσερις νικητές θα προσκληθούν από τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να συμμετέχουν στην επίσημη αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ταξιδέψει στο Όσλο για να παραλάβει το βραβείο.

«Ειρήνη, Ευρώπη, Μέλλον: Τι σημαίνει για εσένα Ειρήνη στην Ευρώπη;» Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν παιδιά και νέοι ηλικίας 8-24 ετών από την ΕΕ, καθώς και υποψήφιες και εν δυνάμει υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών καλούνται να εκφράσουν τις σκέψεις τους μέσα από μια ζωγραφιά, ενώ οι νέοι ηλικίας 13-24 ετών μέσα από ένα σύντομο κείμενο μέγιστης έκτασης 120 χαρακτήρων σε μια από τις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Ο διαγωνισμός λήγει τα μεσάνυχτα της 25ης Νοεμβρίου 2012. Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Νεολαία θα προεπιλέξει τις 16 καλύτερες συμμετοχές για κάθε ηλικιακή κατηγορία  (8-12, 13-17, and 18-24). Μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις από τους τελικούς νικητές (έναν από κάθε ηλικιακή κατηγορία) που θα ταξιδέψουν στο Όσλο.

Οι 16 προεπιλεγμένες συμμετοχές από την κατηγορία 18-24 θα αναρτηθούν επίσης στο facebook και θα τεθούν στην κρίση του κοινού. Ο υποφήψιος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες θετικές ψήφους θα προσκληθεί στο Όσλο, καθώς και σε μια ειδική εκδήλωση με θέμα το βραβείο Νόμπελ που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο και στην οποία θα παρευρεθούν και οι 9 φιναλίστ.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν μεταξύ 3 και 7 Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα συμμετέχουν τόσο στην επίσημη τελετή στις 10 Δεκεμβρίου όσο και στη συναυλία που διοργανώνεται την επόμενη ημέρα.

Περισσότερες πληροφορίες

www.peaceuropefuture.eu

https://www.facebook.com/PeaceEuropeFuture

www.twitter.com #Peace4eu

http://europa.eu/

http://www.youthforum.org/

http://nobelpeaceprize.org/

Dirk de Backer, Εκπρόσωπος Τύπου, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
[email protected]
, +32 2 28 19768

Pia Ahrenkilde Hansen, Εκπρόσωπος Τύπου, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
[email protected], + 32 2 29 53070

Jaume Duch, Εκπρόσωπος Τύπου, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
[email protected], +32 2 28 43000

Letizia Gambini, Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Νεολαία
[email protected], +32 491 04 13 78

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.