Θερινό Πανεπιστήμιο AEGEE

Η AEGEE – Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Φοιτητών) είναι μια φοιτητική ένωση. Προωθεί την ιδέα μιας ενοποιημένης Ευρώπης, της διασυνοριακής συνεργασίας, της επικοινωνίας, της ένταξης μεταξύ των μαθητών και προσπαθεί να δημιουργήσει μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία του αύριο.
Η AEGEE είναι μια διεπιστημονική, εθελοντική, μη κυβερνητική, πολιτικά ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική ένωση. Εκπροσωπείται σε 200 πανεπιστημιακές πόλεις, σε 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη.
Το κύριο πεδίο δράσης του καλύπτει την ειρήνη και τη σταθερότητα, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται «Θερινά Πανεπιστήμια» από τις περισσότερες τοπικές ομάδες της AEGEE (που ονομάζονται κεραίες) με σκοπό την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης. Οι μαθητές μπορούν να ταξιδέψουν σε μια κεραία σε άλλη χώρα.
Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση για ένα Θερινό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να είστε μέλος ενός τοπικού AEGEE, (ελέγξτε επίσης το Map of Locals ).

Τα Θερινά Πανεπιστήμια είναι κατά μέσο όρο εκδηλώσεις διάρκειας δύο εβδομάδων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στις περισσότερες πόλεις όπου η AEGEE είναι παρούσα. Η κατανόηση και η εξερεύνηση της πολυπολιτισμικής διάστασης της ευρωπαϊκής ηπείρου, ο αγώνας για την ανοχή και η δημιουργία ανοιχτόμυαλων πολιτών που δεν φοβούνται να μοιραστούν τη γνώμη τους σε μια ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους 30 νέοι Ευρωπαίοι συγκεντρώνονται στο κάθε Θερινό Πανεπιστήμιο για να γευτεί την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής ακεραιότητας.
Το θερινό πανεπιστήμιο αποτελείται από διάφορα είδη προγραμμάτων: Θερινά μαθήματα, Ταξιδεύοντας με το Θερινό Πανεπιστήμιο, Σύντομο καλοκαιρινό μάθημα.
Η λίστα με όλα τα Θερινά Πανεπιστήμια είναι διαθέσιμη εδώ.

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή:

– Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Summer University Project και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο MyAEGEE. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Συμπλήρωση Φόρμας Αίτησης» στην περιοχή «Αιτούντες».
– Στο πρώτο βήμα θα ελέγξετε τα προσωπικά σας δεδομένα από τον λογαριασμό σας στο MyAEGEE. Εδώ, επίσης, θα πρέπει να γράψετε την προηγούμενη εμπειρία σας στην AEGEE (εάν υπάρχει) και να περιγράψετε πώς θα ήταν το ιδανικό σας Θερινό Πανεπιστήμιο.
– Στο δεύτερο βήμα θα πρέπει να γράψετε μια διαφορετική επιστολή κινήτρων για καθεμία από τις SU που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα.
-Στο τελευταίο βήμα θα δείτε μια σύνοψη της αίτησής σας.

Το τέλος αίτησης είναι μέγιστο 14 € ανά ημέρα (με λίγες εξαιρέσεις). Περιλαμβάνει διαμονή, πρωινό και τουλάχιστον ένα ζεστό γεύμα την ημέρα, εργαστήρια, δραστηριότητες και κοινωνικό πρόγραμμα.

Προθεσμία: 16 Μαΐου 2022.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Πηγή και Φωτογραφίαprogrammes.eurodesk.eu

                     Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.