Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (Άμυνα), 21 Μαρτίου 2022

Δευτέρα, 21 Μάρτιος, 2022 | NEAΠολιτικές της ΕΕ

Κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης

Εξωτερικές Υποθέσεις

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν για τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και για την κατάσταση στο Μαλί. Θα ενημερωθούν επίσης για θέματα επικαιρότητας.

Θα πραγματοποιήσουν άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Nicu Popescu.

Εξωτερικές υποθέσεις και άμυνα

Το Συμβούλιο θα συνέλθει σε διευρυμένη σύνθεση στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ για να συζητήσουν τη στρατηγική πυξίδα.

Η στρατηγική πυξίδα θα παράσχει σαφή πολιτική και στρατηγική καθοδήγηση σχετικά με την προσέγγιση της ΕΕ όσον αφορά την ασφάλεια και την άμυνα κατά τα επόμενα 5 έως 10 έτη και θα αναβαθμίσει τον ρόλο της ΕΕ ως παρόχου ασφάλειας για τους πολίτες της. Θα επιτρέψει στην ΕΕ να ενεργεί ταχύτερα και πιο αποφασιστικά για να προστατεύει τις αξίες και τα συμφέροντά της και να συμβάλλει στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Άμυνα

Οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την άμυνα όσον αφορά τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και θα ανταλλάξουν άτυπα απόψεις (μέσω βιντεοδιάσκεψης) με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov.

Πηγήconsilium.europa.eu
Φωτογραφίαunsplash.com

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.