Στρατηγικοί Διάλογοι για την Ευρώπη

 

54 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές

Δυο εμπειρογνώμονες

Ένα ερώτημα

Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν. Παρ’ όλα αυτά, τα ερωτήματα γύρω από πολλά ζητήματα που ταλανίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν αναπάντητα. Γι’ αυτό το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει διάλογο με θέμα:

«Στρατηγικοί Διάλογοι για την Ευρώπη»

Τι είναι;

Δύο εμπειρογνώμονες, με αντίθετες απόψεις, τοποθετούνται πάνω στο ίδιο θέμα.

Ποιο είναι το θέμα;

Η επιλογή των θεματικών βασίστηκε στα ζητήματα που μονοπωλούν την συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά εκλογές για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και περιλαμβάνονται τα εξής:

-Ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική πολιτική

-Μετανάστευση

-Ευρωπαϊκή ασφάλεια

-Δυτικά Βαλκάνια και διεύρυνση της ΕΕ

-Άνοδος του εθνικισμού και του λαϊκισμού στην Ευρώπη

Πώς μπορώ να λάβω μέρος;

Οι 10λεπτοι διάλογοι θα καταγραφούν σε βίντεο και θα αναρτηθούν στο κανάλι του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ στο YouTube. Θα αναρτηθούν επίσης στην ιστοσελίδα του EDIC EΛΙΑΜΕΠ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους.

Η «πρεμιέρα» των στρατηγικών διαλόγων, την Τετάρτη 03 Απριλίου, θα γίνει με το ερώτημα: «Τα κατάφερε τελικά η Ευρωζώνη;». Οι Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του  Οικονομικού  Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, και Νίκος Κουτσιαράς, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα τοποθετηθούν επί του θέματος.

Ο Γιάννης Κουτσομύτης, δημοσιογράφος, θα συντονίσει τον διάλογο.

Ο αγώνας είναι σκληρός, αλλά ποιος θα νικήσει;

Μα φυσικά, θα το αποφασίσει το κοινό μας! Μόλις ανέβει το βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube, μπορείτε να ψηφίσετε με σχόλιο ποια θέση σας έπεισε! Μπορείτε να ψηφίζετε για 10 μέρες από την ανάρτηση του βίντεο. Έπειτα, το Europe Direct ELIAMEP θα ανακοινώσει τον νικητή στα social media!

Κάντε like και share και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα hashtags: #StrategicDialogues4Europe και #Eurozone_Battle

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.