Στρατηγικοί Διάλογοι για την Ευρώπη: Ένταξη ή Επαναπατρισμός; (Βίντεο)

Πέμπτη, 9 Μάιος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2024Πολυμέσα

Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν. Παρ’ όλα αυτά, τα ερωτήματα γύρω από πολλά ζητήματα που ταλανίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν αναπάντητα. Γι’ αυτό το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει διάλογο με θέμα:

 

 

«Στρατηγικοί Διάλογοι για την Ευρώπη»

 

Τι είναι;

Δύο εμπειρογνώμονες, με αντίθετες απόψεις, τοποθετούνται πάνω στο ίδιο θέμα.

 

Ποιο είναι το θέμα;

Η επιλογή των θεματικών βασίστηκε στα ζητήματα που μονοπωλούν την συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά εκλογές για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τον δεύτερο διάλογο με θέμα: «Θα πρέπει τα Κράτη Μέλη της ΕΕ να μπουν σε διαδικασία ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών ή το κύριο βάρος να πέσει στον επαναπατρισμό;». Οι Τριαντάφυλλος Καρατράντος, διεθνολόγος, δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών και Χάρης Μαλαμίδης, μεταδιδακτορικός ερευνητή στο ΕΛΙΑΜΕΠ, δρ. Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Η Δρ. Αγγελική Δημητριάδη, κύρια ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ στο τομέα της μετανάστευσης συντόνισε την συζήτηση.

Ο αγώνας είναι σκληρός, αλλά ποιος θα νικήσει;

Μα φυσικά, θα το αποφασίσει το κοινό μας! Μπορείτε να ψηφίσετε με σχόλιο ποια θέση σας έπεισε! Μπορείτε να ψηφίζετε για 10 μέρες από την ανάρτηση του βίντεο. Έπειτα, το Europe Direct ELIAMEP θα ανακοινώσει τον νικητή στα social media!

Κάντε like και share και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα hashtags: #StrategicDialogues4Europe και #Migration_Battle για τον δεύτερο μας διάλογο!

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.