Στρατηγικοί Διάλογοι για την Ευρώπη: «Κάνει αρκετά η ΕΕ για να ενισχύσει το κράτος δικαίου στις χώρες των Βαλκανίων που βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης;» (βίντεο)

Δευτέρα, 20 Μάιος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2024Πολυμέσα

Oι Ευρωεκλογές πλησιάζουν. Παρ’ όλα αυτά, τα ερωτήματα γύρω από πολλά ζητήματα που ταλανίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν αναπάντητα. Γι’ αυτό το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει διάλογο με θέμα:

 

 

«Στρατηγικοί Διάλογοι για την Ευρώπη»

 

 

Τι είναι;

Δύο εμπειρογνώμονες, με αντίθετες απόψεις, τοποθετούνται πάνω στο ίδιο θέμα.

Ποιο είναι το θέμα;

Η επιλογή των θεματικών βασίστηκε στα ζητήματα που μονοπωλούν την συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά εκλογές για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τρίτο διάλογο με θέμα: «Κάνει αρκετά η ΕΕ για να ενισχύσει το κράτος δικαίου στις χώρες των Βαλκανίων που βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης;». Οι Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νικόλαος Τζιφάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τοποθετήθηκαν επί του θέματος.

Ο Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επικεφαλής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ συντόνισε την συζήτηση.

Ο αγώνας είναι σκληρός, αλλά ποιος θα νικήσει;

Μα φυσικά, θα το αποφασίσει το κοινό μας! Μπορείτε να ψηφίσετε με σχόλιο ποια θέση σας έπεισε! Μπορείτε να ψηφίζετε για 10 μέρες από την ανάρτηση του βίντεο. Έπειτα, το Europe Direct ELIAMEP θα ανακοινώσει τον νικητή στα social media!

Κάντε like και share και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα hashtags: #StrategicDialogues4Europe και #Balkans_Battle για τον τρίτο μας διάλογο!

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.