Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Ενημέρωση και Εκδηλώσεις

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος, 2019 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕυρωεκλογές 2024

Περισσότεροι από 200 καθηγητές Λυκείου, από περίπου 100 σχολεία ανά την Ελλάδα, που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» θα λάβουν μέρος στις επιμορφωτικές ημερίδες, που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε Θεσσαλονίκη (18/01), Αθήνα (25/01) και Ηράκλειο (01/02).

Στην έναρξη κάθε εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα διπλώματα στα Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το σχολικό έτος 2017-2018.

 Αύριο, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8 – είσοδος από Ξενοφώντος 2), στο Σύνταγμα και ώρα 9:30 π.μ.. Για λόγους ασφαλείας παρακαλείστε κατά την προσέλευσή σας στο κτίριο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα. Θα μεταδοθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό η Ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή.

 Οι επιμορφωτικές ημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείων και στόχο έχει να ενθαρρύνει τους νέους, και ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των μελών του και να αντιληφθούν πώς μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς συμμετεχόντων σχολείων, ενώ φέτος ο αριθμός έχει διπλασιαστεί.

Το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων, αναφορικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. Ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών τον ερχόμενο Μάιο, οι φετινές δράσεις των σχολείων επικεντρώνονται στο θέμα αυτό, και ειδικότερα στη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά και τη συμμετοχή των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, στην εκλογή των μελών του ΕΚ.

Στην Ελλάδα το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και την υποστήριξη τόσο της Βουλής των Ελλήνων, όσο και του Υπουργείου Παιδείας, ενώ σταθερή στήριξη στο πρόγραμμα προσφέρουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές.

 

Πηγή: europarl.europa.eu

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.