Σχολεία- Πρέσβεις Toυ ΕΚ – Διαδικτυακή Εκδήλωση ενόψει της συζήτησης για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παρασκευή, 4 Σεπτέμβριος, 2020 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με αφορμή την επικείμενη Συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – SOTEU στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για τους καθηγητές-συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η φετινή Συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 16 Σεπτεμβρίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ιδιαίτερο πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, θα συζητήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο με τους Ευρωβουλευτές για τη μελλοντική πορεία της Ένωσης. Πραγματοποιείται δε σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που έχει μεταβληθεί ριζικά τους τελευταίους μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να κατατεθούν και να ακουστούν οι απόψεις, οι ανησυχίες και οι ελπίδες των Ευρωπαίων πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο, κυρίως κατά την περίοδο προετοιμασίας του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Μπορείτε να καταθέσετε τις απόψεις σας συμπληρώνοντας το σύντομο ερωτηματολόγιο που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Συμμετέχουν οι Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Εύα Καϊλή και Αλέξης Γεωργούλης.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Χάρης Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.

Η συζήτηση απευθύνεται σε καθηγητές-συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αλλά θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού  στο Facebook του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

***

Ανακαλύψτε την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει της Συζήτησης για την Κατάσταση της Ένωσης: SOTEU debate

 

ΠηγήEPHellas

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.