Προβολή ταινιών μικρού μήκους στο 1ο ΓΕΛ Παπάγου

Τετάρτη, 17 Απρίλιος, 2024 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPNEAΕκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 10:00-12:00, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής θα βρίσκεται στο 1ο ΓΕΛ Παπάγου, και θα παρακολουθήσουμε μαζί με τους μαθητές τις ταινίες μικρού μήκους: «EU and Me».

Προβολή των ταινιών #EUandMe

 -Η συμφωνία του νέου κόσμου

Σκηνοθεσία: Eugen Dediu, Ρουμανία

Θέμα: Ψηφιακή εποχή

Μουσικοί απ’  όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για μια συναυλία, ενώ ο παραγωγός τούς παρακολουθεί πίσω από διάφορες οθόνες προβολής. Παρότι βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες, παίζουν όλοι μαζί, μεταδίδοντας τη συναυλία σε όλο τον κόσμο.

 

-Συνωμοσία

Σκηνοθεσία: Magdalena Załęcka, Πολωνία

Θέμα: Κινητικότητα

Ένας νέος λέει στην οικογένειά του ότι επιθυμεί να ταξιδέψει. Οι δικοί του, ανησυχούν για την ασφάλειά του και καταστρώνουν ένα σχέδιο για να τον αποτρέψουν.

 

 -Ο δικός μου ήχος

Σκηνοθεσία: Jaime Olias De Lima, Ισπανία

Θέμα: Δικαιώματα

Ένα αυτιστικό αγόρι φοράει ακουστικά  για να μπλοκάρει τους ήχους του έξω κόσμου, κατευνάζοντας έτσι το άγχος του. Μόλις διαπιστώσει ότι ο μόνος ήχος που μπορεί να ακούσει κάτω από το νερό είναι ο χτύπος της καρδιάς του, ανακαλύπτει ένα κρυμμένο ταλέντο.

 

-Ένα φανταστικό κούρεμα

Σκηνοθεσία: Vlad Muko, Εσθονία

Θέμα: Δεξιότητες και επιχειρηματικότητα

Ένας νέος άνδρας επισκέπτεται τον πατέρα του που ονειρεύεται να ανοίξει το δικό του κουρείο αλλά φοβάται ότι το κόστος θα είναι υπερβολικό. Ύστερα από την απόρριψη της αίτησης του πατέρα για δάνειο, ο γιος συλλαμβάνει μια πρωτότυπη ιδέα για να περιορίσει τα έξοδα και να βοηθήσει τον πατέρα του να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

 

-Hidden Values

Σκηνοθεσία: Levente Galambos, Ουγγαρία

Θέμα: Βιωσιμότητα

Ένας πολυάσχολος πατέρας θεωρεί ότι έχει απομακρυνθεί από την κόρη του γιατί παλεύει ανάμεσα σε μια δουλειά που τον αγχώνει και τις ευθύνες του γονιού που μεγαλώνει μόνος το παιδί του. Όταν η κόρη σπάει το αγαπημένο της παιχνίδι, ο άνδρας συνειδητοποιεί ότι, όπως και τα σπασμένα παιχνίδια, έτσι και οι «σπασμένες» σχέσεις  μπορούν να διορθωθούν.

  

Οι πέντε κινηματογραφιστές είναι νικητές του διαγωνισμού # EUandME για νέους σκηνοθέτες για το 2019. Οι ταινίες επελέγησαν από κριτική επιτροπή επαγγελματιών σκηνοθετών και στη συνέχεια τέθηκαν σε δημόσια ψηφοφορία για να επιλεγούν οι νικητές.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.