Προτεραιότητες πολιτικών ομάδων του ΕΚ: Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID)

Δευτέρα, 26 Αύγουστος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2024Πολυμέσα

Η νέα ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι συμμετείχαν στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να ψηφίσουν τους ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν στο ΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι 751 ευρωβουλευτές σχηματίζουν επτά πολιτικές ομάδες, βάσει των πολιτικών τους τοποθετήσεων. Μάθετε περισσότερα για τις προτεραιότητες της κάθε πολιτικής ομάδας του Κοινοβουλίου στα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει.

Η ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) δημιουργήθηκε κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαδέχθηκε την ομάδα της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF). Διαθέτει 73 μέλη και αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές της ομάδας εκπροσωπούν εννέα χώρες της ΕΕ, με την πλειονότητα να προέρχεται από το ιταλικό κόμμα της Λίγκας, τον Εθνικό Συναγερμό στη Γαλλία και το γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Ο Μάρκο Τζάνι εκλέχτηκε επικεφαλής της ομάδας τον Ιούλιο του 2019. Πρόκειται για τη δεύτερη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομάδα αποτελείται από δύο αντιπροέδρους.

Βασικοί στόχοι της ομάδας είναι η τόνωση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, η αύξηση της ασφάλειας, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και η απογραφειοκρατικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέλη της ομάδας δεν κατέχουν θέσεις προέδρου ή αντιπροέδρου κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Πηγή: europarl.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.