Προτεραιότητες πολιτικών ομάδων του ΕΚ: Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D)

Δευτέρα, 26 Αύγουστος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2019Πολυμέσα

H Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι συμμετείχαν στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να ψηφίσουν τους ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν στο ΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι 751 ευρωβουλευτές σχηματίζουν επτά πολιτικές ομάδες, βάσει των πολιτικών τους τοποθετήσεων. Μάθετε περισσότερα για τις προτεραιότητες της κάθε πολιτικής ομάδας του Κοινοβουλίου στα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει.

Με 152 έδρες, η πολιτική ομάδα S&D εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και είναι η δεύτερη σημαντικότερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται, επίσης, για μια από τις παλαιότερες πολιτικές ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη ότι συμμετείχε στις πρώτες άμεσες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 1979.

Στην πολιτική αυτή ομάδα μετέχουν βουλευτές από όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Τσεχία και την Ιρλανδία. Τα μέλη του εκπροσωπούν 26 χώρες της ΕΕ.

Η Ιράτχε Γκαρσία Πέρες (Ισπανία), που έγινε ευρωβουλευτής από το 2004, εκλέχτηκε επικεφαλής της ομάδας S&D τον Ιούνιο 2019. Η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών αποτελείται και από 9 αντιπροέδρους.

Βασικά φιλοευρωπαϊκή, η ομάδα εστιάσει σε κοινωνικά ζητήματα συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Οι τρεις από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μέλη της ομάδας S&D, όπως και οι τέσσερις από τους 20 προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

 

Πηγή: europarl.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.