Προτεραιότητες πολιτικών ομάδων του ΕΚ: Renew Europe (RE)

Δευτέρα, 26 Αύγουστος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2019Πολυμέσα

Η Renew Europe είναι η τρίτη μεγαλύτερη από τις επτά πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι συμμετείχαν στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να ψηφίσουν τους ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν στο ΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι 751 ευρωβουλευτές σχηματίζουν επτά πολιτικές ομάδες, βάσει των πολιτικών τους τοποθετήσεων. Μάθετε περισσότερα για τις προτεραιότητες της κάθε πολιτικής ομάδας του Κοινοβουλίου στα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει.

Η κεντρώα φιλελεύθερη ομάδα Renew Europe (RE) γεννήθηκε από την παλιά Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) κατά την τρέχουσα, ένατη κοινοβουλευτική περίοδο. Η νέα ομάδα διαθέτει 108 κοινοβουλευτικές έδρες και αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο ΕΚ. Τα μέλη της εκπροσωπούν 22 χώρες της ΕΕ.

Ο Ντατσιάν Τσιόλος, πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, εκλέχθηκε επικεφαλής της ομάδας τον Ιούνιο του 2019. Πρόκειται για την πρώτη του θητεία ως βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ομάδα διαθέτει, επίσης, οχτώ αντιπροέδρους.

Η φιλοευρωπαϊκή αυτή ομάδα τονίζει την προσήλωσή της στις ανάγκες των πολιτών και υποστηρίζει την εξεύρεση ευρωπαϊκών λύσεων σε ευρωπαϊκά προβλήματα.

Οι δύο από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μέλη του ΕΛΚ, όπως και οι τρεις από τους 20 προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

 

Πηγή: europarl.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.