Προτεραιότητες πολιτικών ομάδων του ΕΚ: Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές

Δευτέρα, 26 Αύγουστος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2019Πολυμέσα

Η κεντροδεξιά ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) είναι η έκτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι συμμετείχαν στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να ψηφίσουν τους ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν στο ΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι 751 ευρωβουλευτές σχηματίζουν επτά πολιτικές ομάδες, βάσει των πολιτικών τους τοποθετήσεων. Μάθετε περισσότερα για τις προτεραιότητες της κάθε πολιτικής ομάδας του Κοινοβουλίου στα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει.

Η ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) ιδρύθηκε το 2009. Διαθέτει 62 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελώντας την έκτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Τα μέλη της προέρχονται από 15 χώρες της ΕΕ.

Της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών συμπροεδρεύουν ο Ρισάρντ Λεγκούτκο, Πολωνός ευρωβουλευτής από το 2014 που έγινε επικεφαλής το 2017, και ο Ιταλός Ραφαέλε Φίτο, που έγινε ευρωβουλευτής την περίοδο 1999-2000 και ξανά το 2014. Η ομάδα διαθέτει έξι αντιπροέδρους.

Η ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών υπογραμμίζει την ανάγκη αποκέντρωσης και απογραφειοκρατικοποίησης της Ευρώπης. Στοχεύει, επίσης, στην προαγωγή του δίκαιου και ελεύθερου εμπορίου και της οικονομικής ανάκαμψης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, αλλά και στην μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης της ΕΕ.

Οι δύο από τους 20 προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών είναι μέλη των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Πηγή: europarl.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.