Προτεραιότητες πολιτικών ομάδων του ΕΚ: Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ)

Δευτέρα, 26 Αύγουστος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2019Πολυμέσα

Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη από τις επτά πολιτικές ομάδες του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι συμμετείχαν στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να ψηφίσουν τους ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν στο ΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι 751 ευρωβουλευτές σχηματίζουν επτά πολιτικές ομάδες, βάσει των πολιτικών τους τοποθετήσεων. Μάθετε περισσότερα για τις προτεραιότητες της κάθε πολιτικής ομάδας του Κοινοβουλίου στα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει.

Με 182 έδρες, το ΕΛΚ αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική ομάδα κατά την ένατη κοινοβουλευτική περίοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται, επίσης, για μια από τις παλαιότερες πολιτικές ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη ότι συμμετείχε στις πρώτες άμεσες εκλογές του Κοινοβουλίου, το 1979.

Στην κεντροδεξιά αυτή πολιτική ομάδα μετέχουν βουλευτές από όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μέλη του εκπροσωπούν 26 χώρες της ΕΕ.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ (Γερμανία), που έγινε ευρωβουλευτής το 2004, είναι επικεφαλής του ΕΛΚ από το 2014. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποτελείται από 10 αντιπροέδρους, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία μιας πιο ανταγωνιστικής και δημοκρατικής Ευρώπης. Στις προτεραιότητες συμπεριλαμβάνονται η μετανάστευση, το εμπόριο και η απασχόληση.

Οι πέντε από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μέλη του ΕΛΚ, όπως και οι 8 από τους 20 προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

 

Πηγή: europarl.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.