Προσομοίωση οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Athens EU Model 2019

Τετάρτη, 9 Ιανουάριος, 2019 | Εκδηλώσεις

Το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και το Europe Direct του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη διοργάνωση προσομοίωσης  οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Athens EU Model 2019», η οποία θα πραγματοποιηθεί 8-11 Απριλίου 2019, στο κτήριο του Τμήματος, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αιόλου 42-44, Μοναστηράκι.

Το «Athens EU Model» είναι μια τετραήμερη προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου των Υπουργών (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων). Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απευθύνεται σε 65 τελειόφοιτους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια διαφόρων επιστημονικών τομέων. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν διάφορους ρόλους για να προωθήσουν τις θέσεις πολιτικής τους και να διαπραγματευτούν ως προς τη διαχείριση των σύγχρονων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Οι ρόλοι που θα προσομοιωθούν θα είναι εκείνοι των Ευρωπαίων Επιτρόπων, των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και η Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), καθώς επίσης δημοσιογράφων και εκπροσώπων άλλων διεθνών οργανισμών (Αφρικανική Ένωση, Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες) και ΜΚΟ (Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και Γιατροί Χωρίς Σύνορα).

Θέμα: Διαχείριση σύγχρονων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά

Ημερομηνία διεξαγωγής: 8-11 Απριλίου 2019

Διάρκεια: 4 ημέρες

Τόπος: Αιόλου 42-44, 105 60, Αθήνα (Μοναστηράκι)

Κόστος συμμετοχής: 50 € / άτομο  και καλύπτει δύο προπαρασκευαστικές διαλέξεις, το σχετικό υλικό και διαλείμματα για καφέ.

Συμμετέχοντες: 65 τελειόφοιτοι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια διαφόρων επιστημονικών τομέων

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 10 Φεβρουαρίου 2019.

Οι επιτυχείς υποψήφιοι θα ενημερωθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019. Αμέσως μετά, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τους οδηγούς μελέτης και το σχετικό υλικό και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο προπαρασκευαστικές διαλέξεις, σχετικά με τις θεσμικές διαδικασίες, καθώς και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το ΕΕΕΠ στο [email protected] για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία.

 

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο Athens EU Model 2019!

 

Πηγή: Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.